Piotrek pisze:A nie wydaje Ci się, że to co mówisz jest zaprzeczeniem samej idei jaką (tak sądzę) masz na myśli?
Bo wynika z tego, że ci co nie mogą się pogodzić z tym, że inne osoby mają odrębne zdanie i opinie zbierają manatki i odchodzą. Bo nie jest po ich myśli, że ktoś myśli inaczej.
No to gdzie tu ta wolność?
Jest wolnosc, wiec Vision mogl sie wypisac. Jego wola, jego wybor, nikt go nie moze zatrzymac. Ale mi żal, ze atmosfera na forum jest taka, że osoby o innych pogladach wola sie wypisac albo zamilknąc..
Piotrek pisze:W takim razie mam apel do osób lubiących tu na forum ciężki metal - spadamy, bo nijak nie idzie do tej muzy przekonać reszty, która słucha i wstawia w odpowiednim do tego dziale zupełnie inną muzykę.
Ale jakby ktos pojawił sie na forum kto lubi np. disco polo i zaczal o tym pisac, że to np. "prawdziwie dobra muzyka" - juz widze jakie wiadro pomyj by sie na niego wylało! Bo dobry jest tylko metal i wszystko jest ok poki nikt nie zaprzecza. Poki jest "konsensus muzyczny" to jest w porzadku
laynn pisze:Ale napisać, że ktoś jest, choć nawet nie mieć odwagi napisać, kto to, podpierdalaczem to jest wolność słowa.
Podpierdalacze to się akurat sami ujawnili na tym forum
Nikogo nie trzeba bylo wsazywac palcem ani fałszywie obwiniac. Ja tylko napisalam ze w kazdym zbiorowisku sie obawiam takowych a oni sie zglosili i przyznali ze w razie czego napewno doniosą! Wiec o co chodzi? Na zasadzie - uderz w stoł...
I jak widac przytyk rzucony w przestrzen okazał se bardzo skuteczny, skoro minelo grubo ponad rok, a nadal tak boli. Prawda widac boli najbardziej
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..