Nie ważne gdzie... ważne z kim :)
- sprocket73
- Kontakt:
Prognozy pogody są nie do ogarnięcia ostatnio. Okno pogodowe na środę pojawiło się nagle
Po ciągłych opadach śniegu we wtorek dojazd na letnich do Sopotni Małej był przeżyciem samym w sobie Na miejscu wschód słońca, za mgłą... dawało to nadzieję, na niezłą pogodę
Ruszam nieprzetartym niebieskim szlakiem w kierunku Romanki. Jest pięknie
Widok na Beskid Ślaski.
Jest więcej śniegu niż w niedzielę i słoneczko.
Im wyżej tym bardziej bajkowo.
Podejście pod Kotarnicę. Tu zacząłem żałować, że zdecydowałem się na wycieczkę z buta, a nie w rakietach. Szło się już dość ciężko, a do celu daleko i należałoby się spodziewać, że będzie coraz gorzej. Liczyłem na przetarty szlak z Sopotni Wielkiej,
Nie był przetarty, ale okazało się, że z góry schodzi człowiek. Również szedł z buta. Wymieniliśmy 2 zdania. Przeprosił mnie, że nie będę już szedł "dziewiczym szlakiem", ale powiedziałem mu, że nic nie szkodzi, już mnie to trochę męczyło
Pilsko.
Lekko przedeptanym szlakiem szło się dużo lepiej, wiedziałem już, że dojdę
Piękna zima
Babia Góra.
Już prawie Romanka.
A to zejście z Romanki niebieskim szlakiem. Znowu "dziewiczy", ale w dół można takim iść.
Bajkowość osiągnęła apogeum.
Zejście było bardzo wolne ze względu na zdjęcia. Delektowałem się. Okazało się, że dzień się powoli kończy...
Powrót do Sopotni miał być tym grzbietem z pierwszego planu. Spoty kawałek.
Póki co nie przejmowałem się tym wcale. Spektakl zachodu czas zacząć.
Romanka - tam byłem.
Dalej było mniej ciekawie, ale tak to jest, jak się nie zapyta na FB, kiedy robi się ciemno
Czołówki nie użyłem, księżyc bardzo jasno przyświecał cały czas.
Wycieczka zajęła prawie 12 godzin. W zasadzie bez zatrzymywania się, bo mrozy trzaskające. Po 3 minutach postoju już zaczynało być niekomfortowo. Ale super było
Po ciągłych opadach śniegu we wtorek dojazd na letnich do Sopotni Małej był przeżyciem samym w sobie Na miejscu wschód słońca, za mgłą... dawało to nadzieję, na niezłą pogodę
Ruszam nieprzetartym niebieskim szlakiem w kierunku Romanki. Jest pięknie
Widok na Beskid Ślaski.
Jest więcej śniegu niż w niedzielę i słoneczko.
Im wyżej tym bardziej bajkowo.
Podejście pod Kotarnicę. Tu zacząłem żałować, że zdecydowałem się na wycieczkę z buta, a nie w rakietach. Szło się już dość ciężko, a do celu daleko i należałoby się spodziewać, że będzie coraz gorzej. Liczyłem na przetarty szlak z Sopotni Wielkiej,
Nie był przetarty, ale okazało się, że z góry schodzi człowiek. Również szedł z buta. Wymieniliśmy 2 zdania. Przeprosił mnie, że nie będę już szedł "dziewiczym szlakiem", ale powiedziałem mu, że nic nie szkodzi, już mnie to trochę męczyło
Pilsko.
Lekko przedeptanym szlakiem szło się dużo lepiej, wiedziałem już, że dojdę
Piękna zima
Babia Góra.
Już prawie Romanka.
A to zejście z Romanki niebieskim szlakiem. Znowu "dziewiczy", ale w dół można takim iść.
Bajkowość osiągnęła apogeum.
Zejście było bardzo wolne ze względu na zdjęcia. Delektowałem się. Okazało się, że dzień się powoli kończy...
Powrót do Sopotni miał być tym grzbietem z pierwszego planu. Spoty kawałek.
Póki co nie przejmowałem się tym wcale. Spektakl zachodu czas zacząć.
Romanka - tam byłem.
Dalej było mniej ciekawie, ale tak to jest, jak się nie zapyta na FB, kiedy robi się ciemno
Czołówki nie użyłem, księżyc bardzo jasno przyświecał cały czas.
Wycieczka zajęła prawie 12 godzin. W zasadzie bez zatrzymywania się, bo mrozy trzaskające. Po 3 minutach postoju już zaczynało być niekomfortowo. Ale super było
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Brawo !
Piękna jesień !
Wspaniałe zdjęcia !
Cudowne opisy przyrody !
Rewelacyjnie wykorzystany wolny czas !
Takie wycieczki powinny być stawiane jako wzór !
Piękna jesień !
Wspaniałe zdjęcia !
Cudowne opisy przyrody !
Rewelacyjnie wykorzystany wolny czas !
Takie wycieczki powinny być stawiane jako wzór !
Ostatnio zmieniony 2023-11-30, 11:55 przez Dobromił, łącznie zmieniany 2 razy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- sprocket73
- Kontakt:
DziękujęDobromił pisze:Brawo !
To jest zimaDobromił pisze:Piękna jesień !
DziękujęDobromił pisze:Wspaniałe zdjęcia !
Starałem sięDobromił pisze:Cudowne opisy przyrody !
A mogłem cały dzień siedzieć w domu i udawać, że pracuję zdalnieDobromił pisze:Rewelacyjnie wykorzystany wolny czas !
Dyskusyjna sprawa. Pies nie miał butków. Ja nie miałem raczków. Chodziliśmy po ciemku nie dając spać zwierzętąDobromił pisze:Takie wycieczki powinny być stawiane jako wzór !
Chcę wykorzystać cały dostępny urlop w tym roku, żeby dostać +2 urlopu w przyszłym - taka polityka firmyDobromił pisze:Po co Ci to było ?
SPROCKET
Szanowne Autorytety Pogodowe - jakie są wizje na przyszły tydzień ?
U nas też szefostwo sugeruje wykorzystanie urlopu.
U nas też szefostwo sugeruje wykorzystanie urlopu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Warto słuchać ekspertów pogodowych. Śluczne zimowe kolorki!
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Hmmm, że niby ładnie ... Ale co z tego, skoro tylko Ty skorzystałeś z okienka, taki z Ciebie kolega !?
A mnie zazdrość zżera, że nie mogłem
Bardzo ładnie żeś to panie Witku zrobił, tylko na torowanie to mnie nie namówi, to już jest pod sadomasochizm
A mnie zazdrość zżera, że nie mogłem
Bardzo ładnie żeś to panie Witku zrobił, tylko na torowanie to mnie nie namówi, to już jest pod sadomasochizm
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
Sprocket to filtr polaryzacyjny ci robi taką niebieską robotę czy podkręcałeś w obróbce ?
Ostatnio zmieniony 2023-11-30, 21:08 przez Coldman, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
- sprocket73
- Kontakt:
Tak, to polar + warunki.
W dalszym ciągu robię w jpg, ale jak patrzę na efekty, to mi się podoba
SPROCKET
sprocket73 pisze:Tak, to polar + warunki.
Wow to proszę o zmianę nazwy tematu na: Nie ważne gdzie... ważne żeby były warunki
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach