Nie ważne gdzie... ważne z kim :)
Galicja - to nie brzmi dumnie. W dzieciństwie znałem kilka powiedzeń i wszystkie kojarzyły mi się z ubóstwem...
Hanys, czyli miejscowy, pieron czy krzok, też chluby nie przynosi. Niesie w sobie coś negatywnego - takie mam odczucie.
Co innego Mazowsze.
Hanys, czyli miejscowy, pieron czy krzok, też chluby nie przynosi. Niesie w sobie coś negatywnego - takie mam odczucie.
Co innego Mazowsze.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
- sprocket73
- Kontakt:
Hmm... jeżeli Galicja taka bida, a Mazowsze takie super, to czemu zwłoki Kaczyńskiego do Galicji sprowadzili?
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
To nie była jego decyzja. A może to był chłop galicyjski? Nie zagłębiam się w sprawy, które mnie nie dotyczą.
Ostatni zlot GBG miał miejsce w Galicji i stawiłem czoła wyzwaniu, Vision może potwierdzić mą wewnętrzną walkę tuż przed dojściem do chatki. Łatwo nie było.
Ostatni zlot GBG miał miejsce w Galicji i stawiłem czoła wyzwaniu, Vision może potwierdzić mą wewnętrzną walkę tuż przed dojściem do chatki. Łatwo nie było.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Marku, nie możesz mieć lepiej niż ceper. Na agro za stodołą jest polanka (można pokopać w piłkę lub siatkówkę) i zaraz las. To miejsce upodobały sobie maślaki i prawdziwki. Przechodzę kawałek przez lasek sąsiada (nie chciał mi sprzedać) i zaczyna się raj na podgrzybki. Las udostępniamy miejscowym, bo po runo leśne mi schylać się nie chce. Trochę łupie już w krzyżu, naprawdę nie jest to warte zachodu. Czasem nabywam ich koszyczek za miskę ryżu, czyli koszt = dziesięcina z poganina.
- sprocket73
- Kontakt:
marekw pisze:Ładnie żeś natargał.
Prawdę mówiąc to Twój wpis mnie zachęcił do wycieczki grzybowej, więc czuj się współwinnym
Ceper, Ty to masz jednak smutne życie, bo wszystko przeliczasz na pieniądze... a potem robisz wpisy w temacie "pieniądze szczęścia nie dają".
SPROCKET
Masz rację szanowny Panie, nie dają mi szczęścia poganie. To się chowa przy radościach z innych miejsc jak np. alkowa.
Może wybiorę się dziś na agro, zaś tam przy lasku na polanie ucieszą me oko liczne kanie.
Wejdę też do lasu na fitness szybki i wyzbieram miejscowym prawdziwki oraz podgrzybki.
Może wybiorę się dziś na agro, zaś tam przy lasku na polanie ucieszą me oko liczne kanie.
Wejdę też do lasu na fitness szybki i wyzbieram miejscowym prawdziwki oraz podgrzybki.
Bardzo duże...laynn pisze:sprocket73 napisał/a:
Ceper, Ty to masz jednak smutne życie
Kompleksy, kompleksy...
Chyba doniosę, gdzie trza - https://biznes.interia.pl/finanse-osobi ... 85795,4141
sokole - otóż silniejsza jest pokusa wyzbierania miejscowym niż pożytek z zebranego runa.
7 lat wspólnego ceprowania na forach poszło na marne. Jeszcze nikt mnie nie rozgryzł do końca. No może laynn.
7 lat wspólnego ceprowania na forach poszło na marne. Jeszcze nikt mnie nie rozgryzł do końca. No może laynn.
- sprocket73
- Kontakt:
ceper pisze:silniejsza jest pokusa wyzbierania miejscowym niż pożytek z zebranego runa
Mógłbyś deptać, robić foty i wrzucać na fora, np. forum grzybiarzy. Wtedy by Cię wszyscy lubili i podziwiali.
SPROCKET
Tylko nie to - to byłby sromotny koniec forumowego cepra.sprocket73 pisze:Wtedy by Cię wszyscy lubili i podziwiali.
sokół podczas podejścia na Kocierz groził mi, że jak ceper coś tam (już nie pamiętam, bo na głupoty nie marnuję cennych neuronów), to przestanie ze mną pisać (może nawet wspomniał o banie). Jeszcze jakieś brednie, że po zlocie zmieni się me podejście do spotkanych forumowiczów, zaś ja przekonywałem go, że zlot cepra w lizusa nie zmieni - trza być sobą.
Proponowałem mu wieczorem oraz rano pałki - też był zaparty w swym postanowieniu i dzielnie odparł ataki jak dusza towarzystwa z Żywca, która piwa nie pije.
Ja na luzie degustowałem herbatkę tatrzańską, smalczyk z Bytomia, czyjeś grzybki, orzeszki i smaczne cukiereczki z Kęt (wydawało mi się, że to suszone owoce) - jednym zdaniem: nie gardziłem niczym, co znalazło się w zasięgu ręki (może poza trunkami, który by podwyższyły mi dziesięcinę promila, ale skusiłem się na pyszną "kawę").
- sprocket73
- Kontakt:
sprockecie - cukiereczki z Islandii przywiezione przez kolegę TNT z Kęt - czytaj między wierszami
Edit: podobnie smalczyk z Bytomia - tu nie ma agro, więc skąd smalczyk? Tu żyją z nicnierobienia, tzn. im mniej kopalnie wydobędą węgla, tym mniejsze mają straty. Dlatego były rentowne, gdyby węgiel zakopywały.
Edit: podobnie smalczyk z Bytomia - tu nie ma agro, więc skąd smalczyk? Tu żyją z nicnierobienia, tzn. im mniej kopalnie wydobędą węgla, tym mniejsze mają straty. Dlatego były rentowne, gdyby węgiel zakopywały.
Ostatnio zmieniony 2018-09-18, 14:19 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.