Kilka ostatnich dni tegorocznych wakacji spędziłem w rumuńskich Karpatach Wschodnich.
Tu można zobaczyć obrazki z tego wyjazdu.
Zapraszam!
Rumunia. Karpaty Wschodnie. Kilka dni na koniec wakacji.
Pisałem już kilka słów na powitanie na pw, ale tu napiszę Ci, że śledziłem Wasze wycieczki za czasów albumów picasy i cieszę się, że zawitałeś na nasze forum!
Bo teraz będę na bieżąco , a już szczególnie jak będziesz wrzucał tu relacje
Bo teraz będę na bieżąco , a już szczególnie jak będziesz wrzucał tu relacje
Ostatnio zmieniony 2018-09-08, 14:42 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
Gór Ski pisze: Widziałem gdzieś Twoją relację 7 dni rowerem na GSB bez schronisk.
Tu jest relacja z tego przejazdu. W tekście jest też odsyłacz do fotorelacji. Spokojnie dałoby się w krótszym czasie, ale nie odmawiałem sobie po drodze różnych przyjemności i nie jeździłem po zmroku. Myślę, że gdyby pojechać na lekko (bez biwaku) to by się dało zmieścić w 4-5 dniach.
Gór Ski pisze:Mam pytanie rower składany ? Bez amortyzatora z przodu ale z napędem 1x10 ile waży rower?
Rower to klasyczny, sztywny "ścieżkowiec". Używam napędu w różnej konfiguracji. Akurat tutaj jest 1x11. Tarcza korby owalna 28T, kaseta o zakresie 11-46. Nie jest to napęd optymalny, ale wszystkiego trzeba spróbować, aby nabrać doświadczenia. Rower bez amortyzatora. Nie podobają mi się rowery z amortyzatorami - lubię prostotę. Mam bardzo pozytywne doświadczenia z kołami w rozmiarze 27.5+.
PABLO
Od kiedy picasy zdechly mialam problem ze sledzeniem waszych wycieczek! A od zawsze je uwielbiam! To juz chyba kilkanascie lat jak z otwarta japa ogladam wasze klimatyczne trasy! Strasznie sie ciesze ze tu jestes!
Wrzucaj te te rowninne!
I jedna zmiane zauwazylam - co sie stalo ze 10 krotnie zredukowaliscie objetosc bagazu? Pamietam zawsze te wielkei plecaki i opasłe sakwy! A teraz karimata na kierownicy i jakas kosmetyczna na siodelku. Odkryles jakies tajne magiczne zasady kompresji? Bo widze namiot jest, spiwory pewnie sa, gar tez...
Wrzucaj te te rowninne!
I jedna zmiane zauwazylam - co sie stalo ze 10 krotnie zredukowaliscie objetosc bagazu? Pamietam zawsze te wielkei plecaki i opasłe sakwy! A teraz karimata na kierownicy i jakas kosmetyczna na siodelku. Odkryles jakies tajne magiczne zasady kompresji? Bo widze namiot jest, spiwory pewnie sa, gar tez...
Ostatnio zmieniony 2018-10-06, 20:32 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..