Co ostatnio sfotografowaliśmy...
buba pisze:A ma to teraz chociaz jakas przydatnosc? Np. noclegowa? Jest otwarte? w nocy mozna wejsc na wieze? Wiecej z niej widac niz wczesniej?
Właśnie do tematu Góry Sowie wrzuciłem link do relacji z Włodzickiej.
Co do wieży. Jest otwarta, można wejść kiedy się chce. Jedno w miarę zaciszne miejsce noclegowe jest pod schodami na wieżę. Reszta pomieszczenia jest dość przewiewna, tyle że pod dachem. Jest kilka dużych ławek w środku, ale chyba źle by się na nich spało. Gdyby te otwory na parterze zabudowane były luksferą i zamontowano by drzwi w wejściu to parter wieży byłby bardzo dobrym miejscem noclegowym.
A widokowo - zobacz w relacji.
Robert J pisze:Na Szrenicy jest 134 cm. Tu pewnie wiele więcej nawiało. Gdzieś czytałem, że nawet do 5 metrów miejscami.
maksymalnie to widziałem tak ze 3 metry od powierzchni (czyli możliwe, że nawet więcej). Tabliczka o którą prawie się potknęliśmy była na standardowej wysokości, więc pewnie ponad 2.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Dziś na Pilsku.
Co prawda śnieżnych-drzewnych bałwanów już nie ma ale i tak piękny dzionek.
Dla wybierających się żółtym z Korbielowa, to został on od dzisiaj (07.02) zamknięty do odwołania, od poniedziałku do piątku. Z powodu prowadzonej ścinki.
Dziś na nikogo nie trafiłem ale widać, że będzie się działo, bo przy szlaku sporo drzew oznaczonych a stokówki już rozjeżdżone.
Co prawda śnieżnych-drzewnych bałwanów już nie ma ale i tak piękny dzionek.
Dla wybierających się żółtym z Korbielowa, to został on od dzisiaj (07.02) zamknięty do odwołania, od poniedziałku do piątku. Z powodu prowadzonej ścinki.
Dziś na nikogo nie trafiłem ale widać, że będzie się działo, bo przy szlaku sporo drzew oznaczonych a stokówki już rozjeżdżone.
Bez spinki zdobywam dwa kilo.
Orla Perć ze Świnicą:
Widok na Tatry Zachodnie:
Kalatówki:
Rusinowa Polana:
Dolina Chochołowska:
Gubałówka:
Więcej zdjęć: 2019.01.26-27 Zakopane (Kasprowy, Rusinowa, Chochołowska)
Orla Perć ze Świnicą:
Widok na Tatry Zachodnie:
Kalatówki:
Rusinowa Polana:
Dolina Chochołowska:
Gubałówka:
Więcej zdjęć: 2019.01.26-27 Zakopane (Kasprowy, Rusinowa, Chochołowska)
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.