V ZLOT GBG - 9-10 marca 2019 - Stryszawa koło Suchej Beskidz
Nie znam standardów schroniskowych...
W hotelach normą jest spisanie danych osobowych w księdze meldunkowej na podstawie dokumentu ze zdjęciem (przedstawiam prawo jazdy, bo zajmuje w portfelu mniej miejsca o dwóch pogan). Często pytają też, czy jestem palący, więc z reguły odpowiadam, że jestem normalny (pewnie chcą pouczyć o zakazie palenia) i nie pytają już, czy chleję.
Wy nie macie się czego obawiać, bo gdyby jakaś chatka spłonęła i ściągał komornik, ja zauważę to pierwszy po aktualnym stanie aktywów u banksterów.
W hotelach normą jest spisanie danych osobowych w księdze meldunkowej na podstawie dokumentu ze zdjęciem (przedstawiam prawo jazdy, bo zajmuje w portfelu mniej miejsca o dwóch pogan). Często pytają też, czy jestem palący, więc z reguły odpowiadam, że jestem normalny (pewnie chcą pouczyć o zakazie palenia) i nie pytają już, czy chleję.
Wy nie macie się czego obawiać, bo gdyby jakaś chatka spłonęła i ściągał komornik, ja zauważę to pierwszy po aktualnym stanie aktywów u banksterów.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Kto upiecze ciasto na zlot?
Potrzebne takie z dużą ilością kremu.
Nie musi być dobre. Wskazane spalone, albo zakalec. To ma być dla cepra.
https://www.youtube.com/watch?v=p9DFu1g-oG8
o po to.
Potrzebne takie z dużą ilością kremu.
Nie musi być dobre. Wskazane spalone, albo zakalec. To ma być dla cepra.
https://www.youtube.com/watch?v=p9DFu1g-oG8
o po to.
vidraru pisze:A moim zdaniem przedszkole to się dzieje tu na forum.
Ten PTSM to chyba ostatni bastion socjalizmu w tym kraju, albo Pani z tego przybytku nie wie, że Mur Berliński jest już rozmontowany?
vidraru pisze:organizujcie sobie sami co się komu żywnie podoba. Miłego zlotu. Ja mam dość.
Za bardzo się chyba Państwo... wczuwają w rolę. Tej niewdzięcznej funkcji "organizatora" i tak nikt należycie nie doceni. Zawsze tutaj były, mało poważne dyskusje przedzlotowe, opowieści siódmej treści z których NIC nie wynikało. Kto przybędzie to się zamelduje i za siebie zapłaci i po sprawie. Nie ma co się obrażać na tych co widzą sprawę inaczej niż pani ze schroniska, bo to ona żyje z nas a nie my z niej
in omnia paratus...
Vision pisze: Co do reszty, ja tam swoje dane jak najbardziej mogę podać i nie przeszkadza mi to. Aczkolwiek nie dziwię się komuś kto, tego podawać nie chce, a że nie ma takiego obowiązku to też powinno się to uszanować i wytłumaczyć tej pani ze schroniska.
nie do końca. Właściciel obiektu ma prawo pobrać takie dane od gościa przy pojawieniu się na nocleg. Zazwyczaj w schroniskach (a już na pewno w PTSM-ach) jestem spisywany - imię, nazwisko, jakieś duperele (ale raczej nie PESEL), ale pierwsze słyszę, aby wymagano tego jeszcze przed przyjazdem. Imię, nazwisko, to raczej rzecz normalna. Adres - zapewne dla "bezpieczeństwa", ale w nowych dowodach ich nie ma, więc można zmyślić. Numer dokumentów raczej nie wchodzi w zakres zwykłych danych. A obowiązek meldunkowy w takich miejscach zniesiono w 2012, teraz pobiera się dane aby nie spali u nich anonimowe osoby i potem nie byłoby możliwości ich upolowania, gdyby były jakieś zniszczenia itp..
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Proszę Państwa, dzisiaj wieczorem ma się co nieco wyjaśnić. Takie mam informacje z pierwszej ręki. Zatem poczekajmy do wieczora, być może będzie jakaś jasność większa w temacie. To odnośnie Darka i Basi. Myślę, że wybiło im tylko chwilowo. To znaczy mam taką nadzieję.
Niemniej ponoć zamęczacie ich pytaniami na PW, a wszystko jest opisane, więc prośba do wszystkich, żeby trochę wyluzowali z tymi zapytaniami, jest podany link do schroniska, więc tam jest wszystko napisane, bez sensu, żeby Basia każdemu z osobna pisała po pięć razy to, co samemu można sobie znaleźć, albo co już zostało dawno napisane.
Natomiast na pewno nie będziemy wysyłać żadnych list wcześniej - Pani chce, ale Pani sobie może chcieć, a niekoniecznie musi dostać to, czego chce. Ja bym na przykład chciał, żeby Pani na powitanie nas zatańczyła na rurze, a chyba też na to nie pójdzie.
W najgorszym wypadku jedziemy na pałę i na miejscu wszystko załatwiamy, każdy indywidualnie. W razie draki ktoś pyskaty po prostu do Pani zadzwoni i uświadomi jej, że jest rodo i żadnych list nie będziemy wysyłać, bo to śmieszne.
Niemniej ponoć zamęczacie ich pytaniami na PW, a wszystko jest opisane, więc prośba do wszystkich, żeby trochę wyluzowali z tymi zapytaniami, jest podany link do schroniska, więc tam jest wszystko napisane, bez sensu, żeby Basia każdemu z osobna pisała po pięć razy to, co samemu można sobie znaleźć, albo co już zostało dawno napisane.
Natomiast na pewno nie będziemy wysyłać żadnych list wcześniej - Pani chce, ale Pani sobie może chcieć, a niekoniecznie musi dostać to, czego chce. Ja bym na przykład chciał, żeby Pani na powitanie nas zatańczyła na rurze, a chyba też na to nie pójdzie.
W najgorszym wypadku jedziemy na pałę i na miejscu wszystko załatwiamy, każdy indywidualnie. W razie draki ktoś pyskaty po prostu do Pani zadzwoni i uświadomi jej, że jest rodo i żadnych list nie będziemy wysyłać, bo to śmieszne.
- sprocket73
- Kontakt:
sokół pisze:Ja bym na przykład chciał, żeby Pani na powitanie nas zatańczyła na rurze
Spokojnie. Najpierw ustalmy ile pani ma lat i jaką prezentuje aparycję oraz przede wszystkim, czy sama chce dać taki występ. W takich sprawach nie powinno się wywierać na nikim presji.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876