Jesiennie na Potrójnej
Nie wiem jak jest w tym modelu, ale w moim starym Fuji HS10, dało się normalnie w opcjach ustawić nasycanie na duże i ostrość na największą, sporo to dawało. A balans bieli, ustawiałem ręcznie, strzelałem, w białą kartkę i było ok. No chyba, że było pochmurno, to na chmurach ustawiałem. Poza tym ten Twój aparat, to nie taka zwykła małpka.
Ostatnio zmieniony 2013-10-17, 11:49 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
Kosztował 550zł, więc raczej nie jest z górnej półki a HSy to sporo wyższe modele.
Ale owszem, ma tam możliwości wielu stawień.
W sumie kupiłem go przypadkiem, padła mi stara małpka, szukałem czegoś nowego i ten się trafił-mały, poręczny to wziąłem. Nie zamierzałem kupować nic porządnego tylko proste urządzenie a skusiłem się na niego, bo był tani i zakładałem, że może ciut lepiej zrobi zdjęcia w trybie Auto niż typowa małpka.
Ale owszem, ma tam możliwości wielu stawień.
W sumie kupiłem go przypadkiem, padła mi stara małpka, szukałem czegoś nowego i ten się trafił-mały, poręczny to wziąłem. Nie zamierzałem kupować nic porządnego tylko proste urządzenie a skusiłem się na niego, bo był tani i zakładałem, że może ciut lepiej zrobi zdjęcia w trybie Auto niż typowa małpka.
Ostatnio zmieniony 2013-10-17, 11:58 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- TataOjciec
Ja też nie zawsze wykorzystuję potencjał swojego aparatu, chociaż coraz bardziej przekonuję się do zupełnego manuala Najbardziej mnie wkurza to, że muszę mieć ze sobą statyw albo kombinować, bo mam niestabilną rękę i przy długim czasie naświetlania czasem mi wychodzi klops ..
Wycieczka Piotrka zamieniła się w forum fotograficzne ;-)
Wycieczka Piotrka zamieniła się w forum fotograficzne ;-)
Jestem tu gdzie stoję, ale jeśli się ruszę, to mogę się zgubić.
- TataOjciec
Vision pisze:na fotobezgranic.pl
Z bucem jako patronem ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu