w gumiakach w świat!
w gumiakach w świat!
Ile mozna chodzic sciezkami czy nawet bezdrozami.?.. Moze sie w koncu znudzic ;-) Pewnego dnia ruszamy sobie rzeką, w bród i pod prad, w strone zrodel...
byly tez po drodze:
- spalone lasy
- pustynie
- ruiny młyna
- prawdziwe piaszczyste plaze
- spotkania z terrorystami
- chybotliwe kładki nad przepasciami
- ognisko
- gitarowe spiewy
- błękitne jeziora
- wzburzone potoki
Az sie nie chce wierzyc ze to wszystko wydarzylo sie w lasach kolo Bukowna w ciagu 6 godzin...
wiecej zdjec:
https://picasaweb.google.com/1122023598 ... h_w_swiat#
byly tez po drodze:
- spalone lasy
- pustynie
- ruiny młyna
- prawdziwe piaszczyste plaze
- spotkania z terrorystami
- chybotliwe kładki nad przepasciami
- ognisko
- gitarowe spiewy
- błękitne jeziora
- wzburzone potoki
Az sie nie chce wierzyc ze to wszystko wydarzylo sie w lasach kolo Bukowna w ciagu 6 godzin...
wiecej zdjec:
https://picasaweb.google.com/1122023598 ... h_w_swiat#
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
moje strony
ale chyba tam nigdy nie byłem... chociaż to kąpielisko w Bukownie kiedyś odwiedzałem na rowerze.
ale chyba tam nigdy nie byłem... chociaż to kąpielisko w Bukownie kiedyś odwiedzałem na rowerze.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Jak zerknęłam na te zdjęcia to od razu zgadłam, że to okolice Bukowna.
100 lat temu, czyli w roku 1981 byliśmy tam na małej przechadzce z kumplem który był akurat w SOR-ach (może niektórzy pamiętają co to takiego było) i wymknął się na wycieczkę nielegalnie.
A tu niechcący wleźliśmy na poligon w okolicach Pustyni Starczynowskiej.
Kumpel miał autentycznego stracha co z tego wyniknie.
A potem jeszcze wiele razy bywaliśmy tam z dziećmi na rowerach i pieszo.
Na zdjęciach widzę jedną dobrze mi znajomą osobę (oprócz Ciebie i Toperza)
A rzeczka nazywa się Baba.
100 lat temu, czyli w roku 1981 byliśmy tam na małej przechadzce z kumplem który był akurat w SOR-ach (może niektórzy pamiętają co to takiego było) i wymknął się na wycieczkę nielegalnie.
A tu niechcący wleźliśmy na poligon w okolicach Pustyni Starczynowskiej.
Kumpel miał autentycznego stracha co z tego wyniknie.
A potem jeszcze wiele razy bywaliśmy tam z dziećmi na rowerach i pieszo.
Na zdjęciach widzę jedną dobrze mi znajomą osobę (oprócz Ciebie i Toperza)
A rzeczka nazywa się Baba.
Basia Z. pisze:A rzeczka nazywa się Baba.
Na mojej mapie nazywala sie Sztoła
Basia Z. pisze:Na zdjęciach widzę jedną dobrze mi znajomą osobę (oprócz Ciebie i Toperza)
Silent???
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Basia Z. pisze:A rzeczka nazywa się Baba.
Na mojej mapie nazywala sie Sztoła
W takim razie Baba jest dopływem Sztoły.
buba pisze:Basia Z. pisze:Na zdjęciach widzę jedną dobrze mi znajomą osobę (oprócz Ciebie i Toperza)
Silent???
To też Go tak nazywacie ?
Ja nawet nie pamiętam jak ma na imię i nazwisko (mam zapisane), był uczestnikiem dwóch kursów "Harnasiowych", w tym jednego który ja sama prowadziłam i to uczestnikiem bardzo sympatycznym i uczynnym.
Ale przezwisko (adekwatne do pewnych cech osobowościowych) zapamiętałam
Basia Z. pisze:To też Go tak nazywacie ?
Sam sie tak wszystkim przedstawia Poza tym tak rewelacyjnie dobranego do osoby przezwiska to ja jeszcze nie spotkalam!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
No jak to jest Sztoła, to rzeczywiście wygląda tam jakby strasznie podupadło. Byłem tam w sumie 2 razy, ale latem i może to przez tą porę roku inaczej to wygląda. Pierwszy raz w 2004 roku, było tam dosyć ładnie zielono, woda czyściutka i miała taki charakterystyczny kolor. Nad brzegiem tej rzeki, wszędzie były co prawda tabliczki z napisami, teren na sprzedaż, ale chyba się tam nikt mieszkać nie zdecydował. Bo jak wróciłem tam gdzieś w 2008, to teren był tak zarośnięty i zachaszczowany, że ledwo się tam chodzić dało, a tabliczki zarosły, ale woda dalej miała ten sam piękny kolor.
Tutaj nawet mam jakieś pstryki z 2004 roku.
Tyle, że ja tam wjeżdżałem autem na dziko, pod taki most, nad samą rzekę prawie. Ale z tego późniejszego wyjazdu zdjęć już nie mam, bo gdzieś mi kurde przepadły... A szkoda, bo tam jak się kończyła ta rzeka, albo zaczynała, albo kij wie co , ale zaczynał się piasek w każdym bądź razie, to takie fajne tory kolejowe były i miałem takie dosyć fajne foty stamtąd.
Tutaj nawet mam jakieś pstryki z 2004 roku.
Tyle, że ja tam wjeżdżałem autem na dziko, pod taki most, nad samą rzekę prawie. Ale z tego późniejszego wyjazdu zdjęć już nie mam, bo gdzieś mi kurde przepadły... A szkoda, bo tam jak się kończyła ta rzeka, albo zaczynała, albo kij wie co , ale zaczynał się piasek w każdym bądź razie, to takie fajne tory kolejowe były i miałem takie dosyć fajne foty stamtąd.
Ostatnio zmieniony 2013-10-29, 22:01 przez Vision, łącznie zmieniany 5 razy.
No, no, o gumiakach to bym nie pomyślała! Ale sama Sztoła bardzo urokliwa jest. Ja akurat byłam tam w 2010 roku, więc biorąc pod uwagę zdjęcia Visiona, można zobaczyć, jak teren się zmieniał: http://www.podrozeduze.pl/wyjazdy/bukowno.htm
Nadała byś się Buba u mnie w pracy. Wzięła byś sprzęt i heja w górę rzeki porobić trochę przekrojów poprzecznych koryta
Mam podobny plan/pomysł, może już na przyszły rok tyle że iść potokami w górę. Kilka ciurkadeł o interesującym przebiegu już wytypowałem
Mam podobny plan/pomysł, może już na przyszły rok tyle że iść potokami w górę. Kilka ciurkadeł o interesującym przebiegu już wytypowałem
Ostatnio zmieniony 2013-11-03, 22:27 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawy wypadzik, ale ileż trzeba mieć fantazji i polotu, aby się zdecydować na taką wędrówkę.
Jest w puszczy Augustowskiej rzeka Blizna, która też by Ci się podobała, a może i bardziej, bo tam trzeba iść ze dwa dni wzdłuż koryta do najbliższego jeziora o podobnej nazwie - Blizno.
Można iść na bosaka, bo dno piaszczyste, tylko, że pijawki grasują.
Jest w puszczy Augustowskiej rzeka Blizna, która też by Ci się podobała, a może i bardziej, bo tam trzeba iść ze dwa dni wzdłuż koryta do najbliższego jeziora o podobnej nazwie - Blizno.
Można iść na bosaka, bo dno piaszczyste, tylko, że pijawki grasują.
Julius pisze:Jest w puszczy Augustowskiej rzeka Blizna, która też by Ci się podobała, a może i bardziej, bo tam trzeba iść ze dwa dni wzdłuż koryta do najbliższego jeziora o podobnej nazwie - Blizno.
jak bede w okolicy to nie omieszkam odwiedzic to miejsce!
Julius pisze:Można iść na bosaka, bo dno piaszczyste, tylko, że pijawki grasują.
Mnie pijawki nie gryza Kiedys probowalam sie z jedna zaprzyjaznic na Podlasiu to tylko mnie trącala noskiem przez chwile, rozmyslala i odplynela. Ale na mnie i kleszcze usychaja, i komary sie trzymaja z daleka!