Co ostatnio sfotografowaliśmy...
-
Ostatnio syn mnie prosił bym go w góry zabrał :)
Teraz jako wujek Fasola zostałem o to po proszony :)
A gdy dziecko w góry chce samo od siebie to nie ma innego wyjścia jak spełnić tą prośbę !
In minus po prawie 6 latach intensywnego użytkowania zje... mi się obiektyw dzisiaj (że też nie mógł się zj... gdy był na 5 letniej gwarancji :/) Co gorsza zepsuł ten , którym zdjęcia robiłem szwendając się po górach ... i teraz zostałem tylko z jedną stałką 50mm
Ten zj... to działa tylko na minimalnej ogniskowej , a gdy tylko trochę zwiększę od razu zdjęcia prześwietlone .
Trzeba będzie wysłać go kiedyś do serwisu ...
Początkowo myślałem iż to aparat się zj... i tu w razie wypadku miałbym starszy model w rezerwie . Niestety to obiektyw , który na tą chwile był niezastąpiony :dev6 :zly
Złoty Groń w Istebnej
Więcej zdjęć --- > Złoty Groń , czyli wujek weźmiesz mnie w góry ...
Teraz jako wujek Fasola zostałem o to po proszony :)
A gdy dziecko w góry chce samo od siebie to nie ma innego wyjścia jak spełnić tą prośbę !
In minus po prawie 6 latach intensywnego użytkowania zje... mi się obiektyw dzisiaj (że też nie mógł się zj... gdy był na 5 letniej gwarancji :/) Co gorsza zepsuł ten , którym zdjęcia robiłem szwendając się po górach ... i teraz zostałem tylko z jedną stałką 50mm
Ten zj... to działa tylko na minimalnej ogniskowej , a gdy tylko trochę zwiększę od razu zdjęcia prześwietlone .
Trzeba będzie wysłać go kiedyś do serwisu ...
Początkowo myślałem iż to aparat się zj... i tu w razie wypadku miałbym starszy model w rezerwie . Niestety to obiektyw , który na tą chwile był niezastąpiony :dev6 :zly
Złoty Groń w Istebnej
Więcej zdjęć --- > Złoty Groń , czyli wujek weźmiesz mnie w góry ...
Ostatnio zmieniony 2019-08-09, 00:25 przez FasolaNaSzlaku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Adrian 17 pisze:Czy ten Złoty Groń ma coś wspólnego z tym hotelem co spłonął ostatnio?
Zastępczy obiektyw dał radę jak widać 😉
Spaliła się raptem mała część tegoż kompleksu ... a co nie którzy ludzie i media tak to "podrasowali" jakby to pół Istebnej się spaliło . Obiekt jak działał tak działa tak samo na szczycie o tej samej nazwie . Pozostało im już chyba tylko skończyć uprzątniecie spalonych elementów (wczoraj ciężki sprzęt to ogarniał) Patrząc na budynek to już nic nie widać , by coś takiego jak pożar miał tam miejsce .
Obiektyw niestety był ten zepsuty ... musiałem po prostu robić na minimalnej ogniskowej . I potem w domu ręcznie kadrować jak chciałem pierwotnie w zamyśle zrobić :zly
-
Swego czasu ktoś coś mi tu napisał iż mój znak ... to wszelkiej maści dzbanki itd na zdjęciach
Dzisiaj będąc w Wiśle ... schodząc gdzieś na dziko przez las natrafiłem na wysyp sprzętu kuchennego . W pewnym momencie przestałem robić dalszych zdjęć ... bo tego tam było od groma . Zamiast grzybów takie ...
W sumie zrobiłem dzisiaj w 10h i 30min 35km (w tym 1h i 15min to przerwy)
Trasa w skrócie : Kamesznica - Barania Góra - Trzy szczyty poza szlakiem (Przysłop - Przypór - Czarny) - Wisła Czarne (zapora) - Stecówka - Pietroszonka - Kamesznica
Jak znajdę czas to wrzucę relacje .
Dzisiaj będąc w Wiśle ... schodząc gdzieś na dziko przez las natrafiłem na wysyp sprzętu kuchennego . W pewnym momencie przestałem robić dalszych zdjęć ... bo tego tam było od groma . Zamiast grzybów takie ...
W sumie zrobiłem dzisiaj w 10h i 30min 35km (w tym 1h i 15min to przerwy)
Trasa w skrócie : Kamesznica - Barania Góra - Trzy szczyty poza szlakiem (Przysłop - Przypór - Czarny) - Wisła Czarne (zapora) - Stecówka - Pietroszonka - Kamesznica
Jak znajdę czas to wrzucę relacje .
-
Piotrze, ubiegłeś mnie - pierwsze skojarzenie i poczucie humoru mamy podobne.
Panie Fasola, wtrąciłem swe trzy grosze odnoście znaku wodnego, który był ni z gruchy, ni z pietruchy...
Post umieściłem na wzór klawiatury(skojarzenie informatyczne) , czyli między escape and return.
Panie Fasola, wtrąciłem swe trzy grosze odnoście znaku wodnego, który był ni z gruchy, ni z pietruchy...
Post umieściłem na wzór klawiatury(skojarzenie informatyczne) , czyli między escape and return.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Rezerwat Łężczok (Rudy Raciborskie)
Godzinę po tym, jak rozstawiliśmy nasz deszczogenny namiot i rozpaliliśmy ognisko. To nie jest ściema. Jest przeklęty.
Poranek w Sławikowie
Godzinę po tym, jak rozstawiliśmy nasz deszczogenny namiot i rozpaliliśmy ognisko. To nie jest ściema. Jest przeklęty.
Poranek w Sławikowie
Ostatnio zmieniony 2019-08-11, 17:38 przez vidraru, łącznie zmieniany 2 razy.