Quiz Góry Polski
Zdjęcie nie jest ani z Rycerzowej, ani z Bendoszki, zupełnie nie ta strona
ale...
tu masz rację.
ale...
laynn pisze:Bo po lewej z tyłu to Chyba Łysa Góra w Morawskim
tu masz rację.
Ostatnio zmieniony 2019-12-28, 16:43 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze raz podsumujmy, co wiemy.
Na pierwszym planie mamy bardzo znane szczyty. Ten z lewej jest fest znany. Z racji schroniska. Z prawej też znany szczyt. Pomiędzy nimi przełęcz, z trawiastym garbem. No kuźwa, musisz ją kojarzyć.
Zdjęcie zrobione z takiego top 3 w Beskidach.
I dalej... Takie łyse z grzywką po prawej na horyzoncie... To tez taki Top 5. I od tego szczytu łysego z grzywką, na którym chyba każdy był, odchodzi ten boczny grzbiecik, który kończy się też znanym szczytem (top10 w Beskidach), ale jest zasłonięty przez ten szczyt z lewej na pierwszym planie). No jak się dowiesz co jest na zdjęciu to się pod stół schowasz!
Na pierwszym planie mamy bardzo znane szczyty. Ten z lewej jest fest znany. Z racji schroniska. Z prawej też znany szczyt. Pomiędzy nimi przełęcz, z trawiastym garbem. No kuźwa, musisz ją kojarzyć.
Zdjęcie zrobione z takiego top 3 w Beskidach.
I dalej... Takie łyse z grzywką po prawej na horyzoncie... To tez taki Top 5. I od tego szczytu łysego z grzywką, na którym chyba każdy był, odchodzi ten boczny grzbiecik, który kończy się też znanym szczytem (top10 w Beskidach), ale jest zasłonięty przez ten szczyt z lewej na pierwszym planie). No jak się dowiesz co jest na zdjęciu to się pod stół schowasz!
Ostatnio zmieniony 2019-12-28, 18:51 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
sokół pisze:Dakota, proszę bardzo!
[url=https://images89.fotosik.pl/297/f0369ea449bb786d.jpg]Obrazek[/URL]
Jesooo, "łyse z grzywką"... No nie, moja wyobraźnia nie jest aż tak twórcza
Zawsze trzeba iść. Jak się nie ma gdzie - tym bardziej.
sokół pisze:Takie łyse z grzywką po prawej na horyzoncie
Za ch...lerę nie kojarzę typa.
Moje strzały jak teraz na to patrzę...chyba mi na mózg padło. To z jakieś wysokiej góry jest zrobione zdjęcie, wysokiej w okolicy. A ja wskazuje na właśnie takie szczyty wysokie, jako niby niżej leżące. Na prawdę mi coś na mózg padło, te trzy pasma swoje robią, uparłem się, że z Żywieckiego zdjęcie zrobione, no bo skoro zagadka jest w Śląskim, a dalej jest Śląsko-Morawski...
laynn pisze:uparłem się, że z Żywieckiego zdjęcie zrobione, no bo skoro zagadka jest w Śląskim, a dalej jest Śląsko-Morawski..
Słuszne spostrzeżenie!
laynn pisze:To z jakieś wysokiej góry jest zrobione zdjęcie
Również słusznie zauważyłeś.
Ostatnio zmieniony 2019-12-28, 21:05 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.