Pieniądze szczęścia nie dają...
Najpierw chciałem pocieszyć emeryta, że staram się...
Miałem zamiar trochę ponarzekać, że dużo gorzej się wiedzie niż w latach minionych, że chyba będę zamykał biznes, bo się mi już nie opłaci...
Dopóki "zusik" (opłaciłem go z kaski leżącej odłogiem na rachunku VAT) przy podatkach wygląda jak rasowy Ślůnzok przy ceprze, nie mówiąc już o Belce - przemilczę podatki od strat), to nie zamierzam narzekać, bo to zaraźliwe.
Należy myśleć pozytywnie.
Weźmy przykład górników, którzy chcą 12% podwyżki. Też bym chciał.
Niech zabierają po szychcie za pazuchę wůngiel z hołd do domu i problem sam się rozwiąże.
Miałem zamiar trochę ponarzekać, że dużo gorzej się wiedzie niż w latach minionych, że chyba będę zamykał biznes, bo się mi już nie opłaci...
Dopóki "zusik" (opłaciłem go z kaski leżącej odłogiem na rachunku VAT) przy podatkach wygląda jak rasowy Ślůnzok przy ceprze, nie mówiąc już o Belce - przemilczę podatki od strat), to nie zamierzam narzekać, bo to zaraźliwe.
Należy myśleć pozytywnie.
Weźmy przykład górników, którzy chcą 12% podwyżki. Też bym chciał.
Niech zabierają po szychcie za pazuchę wůngiel z hołd do domu i problem sam się rozwiąże.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Kolego sprockecie, zrób sobie przerwę od piłkarzyków w kotłowni i doradź mi, w co inwestować w 2020 roku (od metra w górę, bo miedziaki mnie nie interesują). Ma być jak z pracą: dobrze zarobić i nie narobić się, czyli bez ryzyka. Jako człek starej daty preferuję obligacje SP, ale włos mi się jeży na głowie, ileż to Belka mnie okradła od strat przez ostatnie 14 miesięcy. Pocieszam się, że poszło to na słuszne cele...
Ostatnio zmieniony 2020-02-05, 13:43 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
- sprocket73
- Kontakt:
Ceper, w tym roku inwestujemy w węgiel!
Masz na agro sporo miejsca, kupuj węgiel i tam składuj.
Masz na agro sporo miejsca, kupuj węgiel i tam składuj.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Kurde, wczoraj byłem na agro i mogłem zrobić foty - tam pełno węgla, bo teściowa musiała pozbyć się trochę pogan z materaca (też twardy) i korzystnie kupiła w lipcu tyle węgla, że chyba myślała o końcu świata.
Preferowałbym pewną i dochodową inwestycję niż wtopę, bo UE zakaże węgla i co? Euroentuzjastą się stałem i zakochałem się w ekolożce Grecie, ale o tym jeszcze nie wiecie (była u mnie w odwiedzinach).
Preferowałbym pewną i dochodową inwestycję niż wtopę, bo UE zakaże węgla i co? Euroentuzjastą się stałem i zakochałem się w ekolożce Grecie, ale o tym jeszcze nie wiecie (była u mnie w odwiedzinach).
- sprocket73
- Kontakt:
Piękne dzieci z tego będą - mądre i ładneceper pisze:zakochałem się w ekolożce Grecie
SPROCKET
sprockecie - jak moje obecne pociechy - gdybyś miał wątpliwości, to podeślę zdjęcia.
(...).
Uspokój się sprockecie i nie denerwują innych. Chcesz, by forumowicze odeszli do Krainy Wiecznych Łowów?
Związku z Gretą sam się boję - małoletnia jest i nieprzewidywalna...
(...).
Uspokój się sprockecie i nie denerwują innych. Chcesz, by forumowicze odeszli do Krainy Wiecznych Łowów?
Związku z Gretą sam się boję - małoletnia jest i nieprzewidywalna...
Ostatnio zmieniony 2020-02-08, 23:31 przez ceper, łącznie zmieniany 2 razy.
Miałeś rację sprockecie, węgiel w portach ARA (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpia) poniżej 50$ za tonę. Za tę cenę to chętnie przygarnąłbym hałdę, problem jednak z transportem i podatkami. Ach te podatki, one mnie wykończą.
Hajer wybiera się do stolicy na negocjacje - https://businessinsider.com.pl/firmy/go ... ek/sv75he4
Hajer wybiera się do stolicy na negocjacje - https://businessinsider.com.pl/firmy/go ... ek/sv75he4
- sprocket73
- Kontakt:
dawaj zdjęcia córki, tylko takie wiesz... toplessceper pisze:podeślę zdjęcia
SPROCKET
Sebastianie, kropla drąży skałę. Jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, zanim do prostego wniosku dojdą pozostali.
Także ranking szkół/uczelni/ uwzględnia wyniki uczniów/studentów/, a nie kadrę (zawodnicy vs trenerzy).
Edit: sprockecie - mam ręce związane - RODO.
Także ranking szkół/uczelni/ uwzględnia wyniki uczniów/studentów/, a nie kadrę (zawodnicy vs trenerzy).
Edit: sprockecie - mam ręce związane - RODO.
Ostatnio zmieniony 2020-02-05, 22:40 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Co rusz odradzam się jak Feniks z popiołów. I znów deprecha...Sebastian pisze:Może jak go pożrą, to będzie spokój.
Fajny dowcip Adrianie.