Się dzieje
laynn pisze:Dobromile zostajesz w pracy? Bo żona właśnie dostała telefon, że ma w tym tygodniu zostać w domu.
Jutro się dowiem.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
A u mnie w mieście nadal pusto jak w święta, ale to chyba w wielu miastach tak jest. Oglądałem dzisiaj kamerki z Krupówek, tam też pusto jak nigdy.
Tutaj taki dosyć ciekawy wywiad na temat koronawirusa:
https://dziennikzachodni.pl/dr-pawel-gr ... PKzoXO70RY
Dobre odniesienie co do tej umieralności, bo wychodzi na to, że to wcale aż takiego żniwa nie zbiera jak podają liczby. Bo faktycznie wiele przypadków nie jest jeszcze w ogóle zidentyfikowanych, więc dane są niemiarodajne.
Niemcy za to dzisiaj idą ostro w górę, jeśli chodzi o zidentyfikowane przypadki. Już 1200 przypadków, tylko dzisiaj. A Szwajcaria to już w ogóle, ogółem 2200, a tylko dzisiaj ponad 800.
Tutaj taki dosyć ciekawy wywiad na temat koronawirusa:
https://dziennikzachodni.pl/dr-pawel-gr ... PKzoXO70RY
Dobre odniesienie co do tej umieralności, bo wychodzi na to, że to wcale aż takiego żniwa nie zbiera jak podają liczby. Bo faktycznie wiele przypadków nie jest jeszcze w ogóle zidentyfikowanych, więc dane są niemiarodajne.
Niemcy za to dzisiaj idą ostro w górę, jeśli chodzi o zidentyfikowane przypadki. Już 1200 przypadków, tylko dzisiaj. A Szwajcaria to już w ogóle, ogółem 2200, a tylko dzisiaj ponad 800.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
O 20 na stronach sklepów budowlanych (Obu, LM, Casto, Bricoman) ma być informacja o wpuszczaniu na sklep 1osoby na 50m2 czyli powierzchnia sklepu dzielona przez 50 i taka liczba klientów wejdzie na sklep. Osoby chore i z wyglądem wskazującym na grypę, na chorobę nie będą wpuszczane. Sklepy będą otwarte do 20tej.
laynn pisze:Osoby chore i z wyglądem wskazującym na grypę, na chorobę nie będą wpuszczane.
A zakaszleć w sklepie można?
PS: Tak swoją drogą, to obsługa ma się bawić w lekarzy dodatkowo? Czy na wejściu będzie lekarz co będzie to sprawdzał.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie pustawo na ulicach, przy kościele także. Zastanawiałam się, ile osób zdecyduje się pójść dziś na mszę, a nie było prawie nikogo (z 3 auta na parkingu).
Za to w Jaworzu Nałężu przy kościele pełno, ale turystów. Plan był, by się przejść z dala od ludzi, a tłumy takie, że na parkingu za kościołem ledwo udało się znaleźć wolne miejsce. A ludzie stali i na trawie obok, bo się już na parking nie załapali.
W okolicach Błatniej ludzi sporo. Schronisko zamknięte, ale ludzie podchodzili z tyłu od tarasu i pan ze schroniska, nie wpuszczając nikogo do środka, z drzwi piwo w puszkach sprzedawał. W końcu na wynos można
Za to w Jaworzu Nałężu przy kościele pełno, ale turystów. Plan był, by się przejść z dala od ludzi, a tłumy takie, że na parkingu za kościołem ledwo udało się znaleźć wolne miejsce. A ludzie stali i na trawie obok, bo się już na parking nie załapali.
W okolicach Błatniej ludzi sporo. Schronisko zamknięte, ale ludzie podchodzili z tyłu od tarasu i pan ze schroniska, nie wpuszczając nikogo do środka, z drzwi piwo w puszkach sprzedawał. W końcu na wynos można