Co ostatnio sfotografowaliśmy...
Ja tam sobie też tą pętlę kiedyś z dziewczynami zrobiłem, nawet na Czupel jeszcze wyskoczyłem. To był początek kwietnia, pięknie wszystko się zieleniło, miód malina. A tamta naklejka to już dobre trzy lata tam sobie jest...
No ale chyba jednak sobie na razie nie pójdziesz, bo nawet parki pozamykali... takie zwykłe... czekaj, aż Wam Zagaraże zamkną.
No ale chyba jednak sobie na razie nie pójdziesz, bo nawet parki pozamykali... takie zwykłe... czekaj, aż Wam Zagaraże zamkną.
-
Takie tam bez wychodzenia z naszego prywatnego zakątka :)
Robione ok.3 dekadowym obiektywem ...
i inne
Robione ok.3 dekadowym obiektywem ...
i inne
Ostatnio zmieniony 2020-04-03, 22:35 przez FasolaNaSzlaku, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja od pewnego czasu grzebię w swoich starych pudełkach z przeźroczami zrobionymi w czasach słusznie minionych. I znajduję w nich nieraz prawdziwe niespodzianki. Robię zatem tym slajdom, wyświetlanym na ekranie, normalne fotografie (tyle, że już cyfrowe). Faktycznie, pasuje to zatem do działu "Co ostatnio sfotografowaliśmy...". Jakość oczywiście odbiega od porządnych skanów przeźroczy, bo fotografie robię z ręki, nie ze statywu.
Nieraz te fotki to taki swoisty pomost między tym co było kiedyś (nawet na długo, jak się okazuje, przed datą mojego urodzenia), a czasami nam współczesnymi.
Ot, na przykład takie dwa zdjęcia z października 1986 r., gdy na portalu ratusza w Lwówku Śląskim zobaczyłem dosyć nachalną agitację do udziału i odpowiedniego głosowania w referendum w grudniu 1946 r. Napisy przetrwały 40 lat, ten jeden (z "3 x TAK") - tak na marginesie - czytelny jest nawet do dzisiaj. Drugi - z "rolnikami, robotnikami i inteligentami pracującymi" - chyba już całkowicie wyblakł.
Na szczęście jest i sporo przeźroczy "absolutnie" optymistycznych
Nieraz te fotki to taki swoisty pomost między tym co było kiedyś (nawet na długo, jak się okazuje, przed datą mojego urodzenia), a czasami nam współczesnymi.
Ot, na przykład takie dwa zdjęcia z października 1986 r., gdy na portalu ratusza w Lwówku Śląskim zobaczyłem dosyć nachalną agitację do udziału i odpowiedniego głosowania w referendum w grudniu 1946 r. Napisy przetrwały 40 lat, ten jeden (z "3 x TAK") - tak na marginesie - czytelny jest nawet do dzisiaj. Drugi - z "rolnikami, robotnikami i inteligentami pracującymi" - chyba już całkowicie wyblakł.
Na szczęście jest i sporo przeźroczy "absolutnie" optymistycznych
Ostatnio zmieniony 2020-04-04, 19:57 przez Cisy2, łącznie zmieniany 2 razy.