sprocket73 pisze:Zakładam, że w komisjach liczących głosy będą przedstawiciele różnych partii, jeszcze będzie patrzenie sobie nawzajem na ręce i ogólnie rzecz biorąc wynik wyborów nie będzie zafałszowany.
założenie może być błędne. Po pierwsze - na tych wyborach zależy tylko PiSowi, więc przedstawicieli innych partii nie będzię tam ciągnęło, zwłaszcza w przypadku nadal występującego zagrożenia wirusem. Po drugie - Kidawa chyba stwierdziła, że nie będzie narażać swoich wyborców, więc od tej strony w ogóle może nie być chętnych. Możliwe, że inni pójdą w jej ślady.
Jeżeli jego przeciwnicy zbojkotują wybory, to naprawdę wygra bez kantów.
nie wygra bez kantów, ponieważ całe te wybory są kantem.
sprocket73 pisze:Jeżeli uważasz, że oszustwo wyborcze będzie już teraz, to dlaczego przejmujesz się frekwencją?
wydaje mi się, że napisałem to dość jasno: te wybory są NIELEGALNE, ale jeśli ludzie na nie pójdą, to staną się legalne. I nie będzie nikt mógł powiedzieć po latach, że Duda wygrał nieuczciwie. Chcesz brać udział to bierz, ale, niestety, w ten sposób pośrednio wspierasz PiS, bo go niejako rozgrzeszasz.
Prezes pisze:Co jest naprawdę smutne, to poziom wypowiedzi wysokich funkcjonariuszy w mediach.
jaka góra, taki dół. Od tygodnia odnoszę wrażenie, że obecnie największym zagrożeniem w Polsce nie jest wirus, ale służby: wirus prędzej czy później przeminie, a te zachowują się jak spuszczone ze smyczy psy. Chamskie, bezkarne i z całkowitym przekonaniem, że włos mi z głowy nie spadnie. Zapewne to przekonanie nie bierze się znikąd, przecież nie słyszałem ani słowa samokrytyki z policyjnej centrali. I nie mamy pewności, czy tak nie zostanie na stałe, zwłaszcza, że będą pustki w budżecie.
laynn pisze:Jest i odpowiedź Samego Ministerstwa Zdrowia:
https://dorzeczy.pl/kraj/...wa-zdrowia.html
łaskawcy, "wydali zgodę". W ciągu miesiąca przenieśliśmy się do kraju, gdzie każdorazowo trzeba uzyskać na coś zezwolenie. Tyle tylko, że pały i tak interpretują prawo po swojemu i niekoniecznie muszą się tą zgodą przejmować.