The Grojec - 3 612 metrów nad poziomem morza.
Szlak schodził. Na pewno. Ale...
mam jakiś opis wg Krygowskiego, z 1974
Ze szczytu Grojca polnymi ścieżkami i miedzami, mylnie, i w praktyce bez znaków, starając się trzymać grzbietu na pd., wśród łąk i pól uprawnych, dochodzimy do Juszczyny u zbiegu drogi ze Sporysza przez Trzebinię (1h)
Kojarzę stare wydanie mapy beskid śląski i zywiecki, gdzie ten szlak był na bank (nawet go niegdyś brałem pod uwagę)
mam jakiś opis wg Krygowskiego, z 1974
Ze szczytu Grojca polnymi ścieżkami i miedzami, mylnie, i w praktyce bez znaków, starając się trzymać grzbietu na pd., wśród łąk i pól uprawnych, dochodzimy do Juszczyny u zbiegu drogi ze Sporysza przez Trzebinię (1h)
Kojarzę stare wydanie mapy beskid śląski i zywiecki, gdzie ten szlak był na bank (nawet go niegdyś brałem pod uwagę)
- Malgo Klapković
Tomasz pisze:Kuva, wiem jak się to oprowadzanie kończy. Nie dajcie się zwieść, nie jeden plan górski padł w Żywcu.
To nie jest wina oprowadzającego.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
A tam, przestawianie budzika, to już chyba mu starość bije na łeb.
Pamiętam wyjazdy co się na dworcu zaczynały i kończyły.
P.S. "Jaworzynki" jednak brak...
Pamiętam wyjazdy co się na dworcu zaczynały i kończyły.
P.S. "Jaworzynki" jednak brak...
Ostatnio zmieniony 2013-11-13, 14:28 przez Tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Julius pisze:kris_61 pisze: pamiętacie czasy by żółty szlak schodził kiedykolwiek z Grojca do Juszczyny i dalej na Lachowe Młaki pod Słowinką?
Takich czasów nie pamiętam, ale jak otworzę domowe archiwum, to może tam się coś znajdzie na ten temat. Też mnie to zaciekawiło.
W takim razie wklejam foto mapki panoramicznej z rzekomo naniesionym wspomnianym szlakiem, o którym wyżej była mowa.
Wejrzyjcie się !
Piotrek pisze:Świetnie, dzięki
A z którego roku ta panoramka, jest data wydania? Jezioro Żywieckie już jest więc po 1966 raczej.
Piotrku mapa została przygotowana i opracowana przez E. Moskałę, natomiast drukiem i dystrybucją zajęła się Krajowa Agencja Wydawnicza z Katowic. Rok wydania trudno odczytać, ale przez lupę wypatrzyłem, że jest to rok 1973 lub 1978?
Ostatnio zmieniony 2013-11-16, 17:03 przez kris_61, łącznie zmieniany 1 raz.