Co ostatnio sfotografowaliśmy...
-
Tak na szybko coś wrzucę z dzisiejszego dreptania ok.28-30km / 8.39h
Taka mała pętla wokół Hali Boraczej - tam tłum jak w Biedronce w piątek , więc nawet w planach nie miałem tam zajrzeć
Większość trasy na dziko jak lubię ,co rusz gdzieś jakiś szlak na przełaj przecinałem m.in byłem na Hala Boruciaj (zwanej też Halą Boruczą) - Dadoki (skuszony fotorelacjami naszego forumowego Dzika ) i na Suchej Górze ...z której rychło się ewakuowałem jak zaczęło się czarno nade mną robić i grzmieć
Więcej w relacji będzie jak ogarnę ogrom zdjęć
Na Hali Boruciej o 8.30 było tak gorąco aż mi jajka się usmażyły
Hala Borucia jest o niebo fajniejsza od tej całej nie tak dalekiej Hali Boraczej
Podejście na Studzionkę dało nie tylko mi popalić ,ale i komuś wcześniej ,aż go z buta wy...
Dadoki też są fajniejsze od Boraczej
Wbrew temu co sugeruje zdjęcie , wcale nie było ujowo
Taka mała pętla wokół Hali Boraczej - tam tłum jak w Biedronce w piątek , więc nawet w planach nie miałem tam zajrzeć
Większość trasy na dziko jak lubię ,co rusz gdzieś jakiś szlak na przełaj przecinałem m.in byłem na Hala Boruciaj (zwanej też Halą Boruczą) - Dadoki (skuszony fotorelacjami naszego forumowego Dzika ) i na Suchej Górze ...z której rychło się ewakuowałem jak zaczęło się czarno nade mną robić i grzmieć
Więcej w relacji będzie jak ogarnę ogrom zdjęć
Na Hali Boruciej o 8.30 było tak gorąco aż mi jajka się usmażyły
Hala Borucia jest o niebo fajniejsza od tej całej nie tak dalekiej Hali Boraczej
Podejście na Studzionkę dało nie tylko mi popalić ,ale i komuś wcześniej ,aż go z buta wy...
Dadoki też są fajniejsze od Boraczej
Wbrew temu co sugeruje zdjęcie , wcale nie było ujowo
Mały Grojec (3423 m.n.p.m.) to miejsce wielu ciekawostek. Rośnie tam sobie np. buławnik wielkokwiatowy
są też grzybki
widoki
i kwieciste łany.
są też grzybki
widoki
i kwieciste łany.
Ostatnio zmieniony 2020-06-16, 21:51 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę, że Młody Zdziczały nosi koszulkę z bramkarzem. Łukaszem. Idzie dobrą drogą.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
W zasadzie to nie, bo jak by szlakiem iść czy ścieżką to jest ok. Ale jak ostatnio łaziliśmy po podmokłych łąkach to buty przemokły na wylot. Dlatego na takie wypady "gumioki" są najlepsze .
Ma obecnie faze na piłkarzy. FIFA 19 i 20 robi swoje
Dobromił pisze:Widzę, że Młody Zdziczały nosi koszulkę z bramkarzem. Łukaszem. Idzie dobrą drogą.
Ma obecnie faze na piłkarzy. FIFA 19 i 20 robi swoje
Z poniedziałku, Diabli Kamień, przypuszczam że Piotrek tam był ale jest fajny kawałek skały
Na mapie, ale już po fakcie zauważyłem że wcześniej też coś było, kawałek od szlaku po lewej.
Te skałki są na czerwonym szlaku z pod Czupla w stronę żółtego na Przysłop
https://mapa-turystyczna.pl/route/gl14
Na mapie, ale już po fakcie zauważyłem że wcześniej też coś było, kawałek od szlaku po lewej.
Te skałki są na czerwonym szlaku z pod Czupla w stronę żółtego na Przysłop
https://mapa-turystyczna.pl/route/gl14
laynn pisze:a kiedyś planowałem ten szlak
Idź, warto. Fajny szlak : leśnie, widokowo, skalnie i na koniec można iść do schroniska. Po drodze wchodząc do jaskini.
Dobromił pisze:laynn pisze:a kiedyś planowałem ten szlak
Idź, warto. Fajny szlak : leśnie, widokowo, skalnie i na koniec można iść do schroniska. Po drodze wchodząc do jaskini.
Do jaskini się skręca w lewo niedaleko schroniska?
Idąc od Czupla.
Zapomniałem o niej
Ogólnie szlak spoko, jakieś strome podejście jest i zejście też, ale cała reszta spacerowo
Ostatnio zmieniony 2020-06-18, 10:50 przez Adrian, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian pisze:Do jaskini się skręca w lewo niedaleko schroniska?
Idąc od Czupla.
Tak.
Dobromił pisze:Idź, warto.
Nie wiem, czy nie pamiętasz, ale wspólnie pokonaliśmy górną część szlaku
Dobromił pisze:Idź, warto. Fajny szlak
A który najfajniejszy?
Czerwony z Łodygowic? Zielony przez Bierną? A może żółtym z Tresnej? Czy niebieskim Czernichowa?
Ostatnio zmieniony 2020-06-18, 11:16 przez laynn, łącznie zmieniany 1 raz.
laynn pisze:Nie wiem, czy nie pamiętasz, ale wspólnie pokonaliśmy górną część szlaku
Pamiętam ! I dlatego proponuję Ci dolną cześć !
laynn pisze:A może żółtym z Tresnej?
Jak to ten startujący spod Urzędu Gminy to tak.