Wieści z gór
Zaprawdę powiadam, że to może być skutek uboczny ciągnięcia za małego.laynn pisze:mam nadciśnienie, mam chorobę wątroby i cukrzycę
Muszę iść do okulisty, bo w przeciwieństwie do wielu osób nie widziałem koronawirusa, zaś inni nie widzą plagi urzędniczej, górniczej czy rolniczej. To zaraza gorsza od plag egipskich.
- sprocket73
- Kontakt:
ceper pisze:Zaprawdę powiadam, że to może być skutek uboczny ciągnięcia za małego.
Rozumiem, że mówisz to jako ekspert w temacie?
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sokół pisze:No a wracając do tatr i maseczek, coś mi się kojarzy, że inne powiaty też są "czerwone", czyli Gorce i Wyspowy też chyba się załapują na maseczki...
Właśnie nie tylko Tatry , Gorce , Wyspowy , Makowski , Sądecki też Babia Góra również są objęte strefą żółtą czy czerwoną a tam jest obowiązek noszenia masek poza lasem.
Ciekawe jak na Słowacji czy Czechach w których nawet swego czasu był obowiązek noszenia masek w lasach
W Czechach nie ma obowiązku, na Słowacji jest, jeśli nie zachowujemy odstępu 1,5 metra. Ciekawe, że na obowiązek noszenia poza lasem wszyscy wskazują uwagę, a na uprawianie sportu nie, choć w rozporządzeniu te wyjątki sąsiadują obok siebie!
PS>nakaz noszenia maseczek w strefie żółtej jeszcze nie obowiązuje, od 15 października.
PS>nakaz noszenia maseczek w strefie żółtej jeszcze nie obowiązuje, od 15 października.
Ostatnio zmieniony 2020-10-02, 14:19 przez Pudelek, łącznie zmieniany 2 razy.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:W Czechach nie ma obowiązku, na Słowacji jest, jeśli nie zachowujemy odstępu 1,5 metra. Ciekawe, że na obowiązek noszenia poza lasem wszyscy wskazują uwagę, a na uprawianie sportu nie, choć w rozporządzeniu te wyjątki sąsiadują obok siebie!
no ale taki spacer łąkami w Beskidzie Wyspowym ( powiat Myślenicki ) może już sportem nie jest ? Choć wyegzekwowanie tego nakazu niewykonalne . Byłem jakiś czas temu w Myślenicach kiedy była strefa żółta to tam w sklepie był pełen luz podobnie w busach
wszelkie formy aktywności fizycznej, które przez uczestnictwo doraźne lub zorganizowane wpływają na wypracowanie lub poprawienie kondycji fizycznej i psychicznej, rozwój stosunków społecznych lub osiągnięcie wyników sportowych na wszelkich poziomach
spacer łąkami to niewątpliwie aktywność fizyczna, której celem jest poprawienie co najmniej kondycji psychicznej, a jeśli idziesz w towarzystwie to również rozwój stosunków społecznych Oczywiście na upartego można na podstawie tych przepisów uznać również spacer po chodniku
spacer łąkami to niewątpliwie aktywność fizyczna, której celem jest poprawienie co najmniej kondycji psychicznej, a jeśli idziesz w towarzystwie to również rozwój stosunków społecznych Oczywiście na upartego można na podstawie tych przepisów uznać również spacer po chodniku
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... Id,4769038
no proszę. W TPN jednak odkryli, że się wygłupili. Oczywiście wygłupiło się też MZ, bo żadne przepisy nie wyłączają parków narodowych też nie wiedzą co mają we własnym rozporządzeniu
no proszę. W TPN jednak odkryli, że się wygłupili. Oczywiście wygłupiło się też MZ, bo żadne przepisy nie wyłączają parków narodowych też nie wiedzą co mają we własnym rozporządzeniu
Pudelek pisze:https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-na-gorski-szlak-jednak-bez-maseczki-jest-komunikat-tatrzansk,nId,4769038
Jacy amatorzy 🤣
-