Prezes pisze:czy mnie sponiewiera jak po drugiej
polecam kilka lampek wina albo piw wieczorem i nic nie powinno być
Pudelek pisze:Czyli jak będziesz chciał np. we wrześniu pojechać do Austrii w Alpy, to będziesz się musiał zaszczepić czwarty raz
laynn pisze:A ciekawe kiedy ja, teraz jako ozdrowienie będę mógł przyjąć trzecią...po 3 miesiącach?
Wołodia przestaje się certolić z antyszczepionkowcami.
Pudelek pisze:Ale to ogólnie zabawne - Putin jest jednym z idoli środowiska anty, teraz wypadnie z listy i chyba zostanie tylko Łukaszenka
Pudelek pisze:niektóre kraje wymagają i tak od nich szczepienia (zdaje się, że np. Słowacja).
Prezes pisze:Nie szczepię się żeby gdzieś jechać albo nie - zakładam po prostu, że zwiększę swoje szanse na uniknięcie tego dziadostwa
Pudelek pisze:Ozdrowieńcy mają ten problem, że niektóre kraje wymagają i tak od nich szczepienia (zdaje się, że np. Słowacja).
Rząd Portugalii w piątek poinformował, że po 1 grudnia wjazd do kraju będzie możliwy tylko po przedstawieniu negatywnego wyniku testu PCR lub antygenowego na koronawirusa. Będzie to warunek wjazdu zarówno przez granice lądowe, jak i drogą morską i lotniczą.
Niezadowolenia z zapowiedzianych obostrzeń nie kryją portugalscy przedsiębiorcy z branży turystycznej i gastronomii. Jak argumentują, owe przepisy sprawią, że Portugalia jako pierwszy kraj UE od 1 grudnia nie będzie honorował na swoich granicach certyfikatów potwierdzających pełne zaszczepienie przeciw Covid-19 oraz zaświadczeń lekarskich o przebyciu tej choroby.
Antonio Costa zalecił też, aby przed świętami spotykać się z innymi osobami w miejscach publicznych po wcześniejszym wykonaniu testów potwierdzających brak obecności koronawirusa.
Do portugalskich restauracji, sal gimnastycznych oraz hoteli wpuszczane będą osoby posiadające paszport COVID-19. Z kolei do wejścia na teren barów, dyskotek, stadionów oraz szpitali i domów seniora dopuszczone zostaną tylko osoby, które posiadają aktualny negatywny wynik testu na obecność SARS-CoV-2.
laynn pisze:Mogę na szybko wskazać różnicę, między chorobą mojej żony (rok temu, szczepionek nie było), a moją, prawie pół roku po szczepieniu.
Vision pisze:Ale żadnych innych dolegliwości u nikogo nie stwierdzono.
Vision pisze:przytyłem prawie 10 kg
Dobromił pisze:Bo dobrze wiesz, że mogło być o wiele gorzej. Czyż nie ?
Dobromił pisze:W drugą stronę - kolega, często występuje w moich relacjach, schudł przez COVID z 9 kg. M.in. z powodu wielu dni temperatury w okolicach 39 - 40.
Piotrek pisze:To drobiazgi. Grunt, że wódka dalej poniewierała
laynn pisze:Rzeczywiście podobne objawy mieliście
Dobromił pisze:średnio 785 słów na post.
laynn pisze:A ja nic złego nie miałem na myśli.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 215 gości