sokół pisze:Dobromile, ja absolutnie nie narzekam
Sokole, ja nie napisałem że narzekasz.
sokół pisze:wyraziłem tylko swoje skromne zdanie
Tak jak każdy ( mam nadzieję ).
sokół pisze:najwyraźniej niepotrzebnie - już to kilka osób zauważyło, że lepiej się czasem nie odzywać, bo...
Bo co ?
sokół pisze:Absolutnie nie neguję fatalnej sytuacji, jaka spotkała naszych sąsiadów. Nie wiem też, ani nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jak to jest być w takiej sytuacji - i wierz mi - nie chcę tego wiedzieć.
Wierzę Ci. I sam nigdy bym nie chciał się tego dowiedzieć na żywo.
sokół pisze:Nie jestem ani "za", ani "przeciw", po prostu głośno wyraziłem swoje wątpliwości.
A ja w pewnym stopniu odpowiedziałem Ci "przed" :
Dobromił pisze:P.s. Ja doskonale wiem, że muszą być granice tej pomocy i granice wytrzymałości osób żyjących tu na stale.
sokół pisze:Tak więc, wybacz Dobromile, że moje zasoby empatii nie sa dla Ciebie wystarczające.
Skoro tak górnolotnie piszesz to i ja górnolotnie odpowiem - wybaczam.
sokół pisze:Jeśli masz tej empatii więcej - przygarnij pod swój dach potrzebujących lub zrób coś, co im pomoże.
Moja empatia jest na odpowiednim poziomie - pomogłem finansowo. Inaczej nie mogę.
sokół pisze:Tylko nie wymagaj, proszę, żeby wszyscy mieli takie samo zdanie i podejście do tematu, jak Ty.
Tylko nie wmawiaj mi, proszę, czegoś czego nie napisałem.
sokół pisze:Bo to samo było ze szczepionkami. Bo Ty się zaszczepiłeś, to Ci, co się nie zaszczepili, byli (są) idiotami.
Jeżeli kogoś uznaję / uznawałem za idiotę / idiotkę, internetowego drania, durnia, wzdętego pyrtka, itd to nie z powodu braku szczepienia. Natomiast uważałem i uważam, że mała ilość szczepień przyczyniła się zapełnienia szpitali, zarażenia wielu osób, wielu nieprzemyślanych decyzji rządu, powiększenia problemów gospodarczych i społecznych. Które odczułeś i Ty, i np Pudel, buba, Prezes, Włodarz, Lyann i ja. I miliony innych.