Nie ważne gdzie... ważne z kim :)
To jest zawsze dylemat, co robić w piękny weekend: dwa dni na lajcie czy raz, a porządnie.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
- sprocket73
- Kontakt:
Jest bardzo sucho, jak tak łaziłem po tych polach i trawach, to się dosłownie kurzyło.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Sebastian pisze:To jest zawsze dylemat, co robić w piękny weekend: dwa dni na lajcie czy raz, a porządnie.
Można też zrobić inaczej.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Taką ciekawostkę podam - kiedyś, gdy byłem szczęśliwym pracownikiem IMGW, to zimą regularnie obliczaliśmy zawartość wody w śniegu w dorzeczu Soły (po zaporę w Tresnej).
Jak zaczynałem pracę to bywały wartości 150-170 mln m3 wody zawartej w śniegu. Pod koniec pracy w IMGW, czyli po 11 latach te wartości wychodziły po 60-80 mln m3. Teraz przypuszczam, że do 50-60 mln m3 z bólem dochodzi. Blado to wygląda
A kolorystycznie i florystycznie wiosna wiadomo - klasa
Jak zaczynałem pracę to bywały wartości 150-170 mln m3 wody zawartej w śniegu. Pod koniec pracy w IMGW, czyli po 11 latach te wartości wychodziły po 60-80 mln m3. Teraz przypuszczam, że do 50-60 mln m3 z bólem dochodzi. Blado to wygląda
A kolorystycznie i florystycznie wiosna wiadomo - klasa
- sprocket73
- Kontakt:
Sebastian pisze:dwa dni na lajcie czy raz, a porządnie
Zgadza się, można zrobić 4 wycieczki - kto bogatemu zabroni?Dobromił pisze:Można też zrobić inaczej.
Seba jeszcze przed weekendem wklejał krokusowe dywany z Orawy. Dodatkowo Dobromił potwierdził, że jak przejeżdżał przez Podhale to nie było śniegu. Coś mi tu nie pasowało, ale przecież trzeba mieć zaufanie do kolegów
Krokusowe łowy miały się odbyć w Paśmie Gubałowskim.
Pojechałem do Chochołowa i... sporo śniegu.
Zamiast Krokusów musiały wystarczyć bazie.
No dobra, z tym śniegiem sprawy wyglądały tak, że wszystko zależy od nasłonecznienia. Na południowych zboczach go nie było. Ale krokusów również nie
Były za to Tatry!
Blisko, ale niewyraźne.
Trasa wiodła czerwonym szlakiem z Chochołowa w kierunku Gubałówki.
Tutaj podejście pod Ostrysz.
Było ciepło. Śnieg ładny - biały. W sumie sielanka.
Widok wstecz w kierunku Babiej.
Powyżej 1000 metrów śniegu w bród.
Tatry coraz bliżej.
I coraz bardziej wyraźne.
O jakie wyraźne!
Kasprowy.
Orla Perć i maszt na Gubałówce.
Hawrań.
Tam bym chciał wyjść!
Na Gruszkowie porzucam szlak i wracam równoległym grzbietem przez Szeligowski Wierch.
Babia.
Im niżej tym mniej śniegu. Ale krokusy jeszcze śpią.
Za plecami mam cały czas Tatry, wciąż takie same. Zmienia się tylko pierwszy plan.
Znowu okazało się, że tam gdzie nie ma szlaku jest najpiękniej.
Równo z zachodem dotarłem do auta.
I tak zakończył się spontaniczny długi weekend.
Opaliło mnie konkretnie
A dzisiaj odkryłem nowe tereny. Rewelacyjne na piesze wycieczki. W maju chciałbym tu wrócić z Ukochaną.
SPROCKET
Darz Bór.
Znam takich dwóch co byli na Hawraniu. Nie świecą przykładem.
Kojarzę te tereny. To chyba tamtędy szliśmy w styczniu na Magurę Witowską. Śledzisz nas
Co do opalenia to moje oblicze po 47 kilometrach w Tatrach wygląda odpowiednio. krem miałem w plecaku ...
Znam takich dwóch co byli na Hawraniu. Nie świecą przykładem.
Kojarzę te tereny. To chyba tamtędy szliśmy w styczniu na Magurę Witowską. Śledzisz nas
Co do opalenia to moje oblicze po 47 kilometrach w Tatrach wygląda odpowiednio. krem miałem w plecaku ...
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- sprocket73
- Kontakt:
Tak, było trochę inspiracji.Dobromił pisze:Śledzisz nas
Ale w "planach" miałem te tereny od dawna.
NIE WOLNO!!!Dobromił pisze:Znam takich dwóch co byli na Hawraniu.
Tak, dzisiaj odpocznęlaynn pisze:I co dziś się zatrzymasz?
Natomiast cieszy mnie, że kolano nic nie dokucza. Jest forma, jest radość z chodzenia.
Przeczytałem "Chrystusie" i już miałem zwrócić uwagę, że powinno się z dużejAdrian pisze:Ty chytrusie
Życia braknie, żeby odwiedzić wszystkie miejsca w pobliżu domu (do 200 km). A w te dalsze też przecież czasem trzebaAdrian pisze:Kombinują ostatnio forumowicze w znalezieniu sobie miejsca
Ostatnio zmieniony 2022-03-15, 08:34 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET