Adrian pisze:Sporo mam zapisanych fot , teraz będę musiał coś wybrać, na nominacje
Ja też zapisałem co nieco do nominacji na kwiecień.
Adrian pisze:Sporo mam zapisanych fot , teraz będę musiał coś wybrać, na nominacje
Sebastian pisze:Zaczynam coraz bardziej żałować, że tak późno trafiłem w Bieszczady, bo zimową porą prezentują się fajnie, choć nie tak wystrzałowo jak w październiku.
Sebastian pisze:Jeździły busy z Wetliny na Przełęcz Wyżnią?
Sebastian pisze:Fajna pogoda i piękne zdjęcia.
Lidka pisze:PS. W Chatce było wifi, ale brak było zasięgu
Wiolcia pisze:Pudelku, odniosłam wrażenie po Twoich słowach, że nie możemy się wypowiadać o tym schronisku, bo tam nie spaliśmy...
ale może nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko szukać plusów w tym, co jest?
Wiolcia pisze: Fakt, wcześniej niewielu z nich tam spało, ale czy to aż tak diametralnie się teraz zmieni?
Sebastian pisze:Próba dzielenia na prawdziwych i nieprawdziwych może doprowadzić do frustracji dzielącego.
Wiolcia pisze:Lidka napisał/a:
PS. W Chatce było wifi, ale brak było zasięgu
A nocowałaś tam?
Wiolcia pisze:zimowe Bieszczady mogą powalić na kolana
Pudelek pisze:jak dla mnie wypowiadanie się o nocowaniu w jakimś miejscu, w którym nie byłem, jest podobne do nauczania księdza o rodzinie, której on nie ma
Prezes pisze:w których jeździliśmy na Potrójną i byliśmy grupą sami w chacie przez parę dni (plus chatkowy)
Lidka pisze:Ale w sypialni zaduch i kurz był taki, ze można było astmy dostać
Pudelek pisze:Ja staram się nie oceniać miejsc, w których nie byłem
Pudelek pisze:Analogicznie nie oceniam np. schronisk tatrzańskich i sugeruję ich przebudowy/zburzenia/postawienia nowego, choć może powinienem. Dobromił na pewno chętnie by podyskutował.
Pudelek pisze:Wiolcia pisze:Pudelku, odniosłam wrażenie po Twoich słowach, że nie możemy się wypowiadać o tym schronisku, bo tam nie spaliśmy...
jak dla mnie wypowiadanie się o nocowaniu w jakimś miejscu, w którym nie byłem, jest podobne do nauczania księdza o rodzinie, której on nie ma.
Pudelek pisze:Wiolcia pisze: Fakt, wcześniej niewielu z nich tam spało, ale czy to aż tak diametralnie się teraz zmieni?
przy tak małej liczbie potencjalnych miejsc to się zapewnie nie zmieni, bo zwyczajnie nie będzie możliwe, oby wielu tam spało
skoro wiemy, że w górach wszystko się komercjalizuje, to tym bardziej nie rozumiem zachwytów nad tym, że w ChP będzie w końcu cywilizacja, bo to oznacza, że ubędzie jedno z miejsc, które się tej komercjalizacji jeszcze do końca nie poddało. To jest takie fajne? To może cieszmy się, że chatki studenckie zmieniają się w pensjonaty? Że człowiek, który patrzy na obiekty noclegowe nie przez pryzmat zasięgu wi-fi i wygodny kibelek, ma coraz mniej miejsca dla siebie?
Lidka pisze:Wiolcia pisze:Lidka napisał/a:
PS. W Chatce było wifi, ale brak było zasięgu
A nocowałaś tam?
Tak To był mroźny październik, te gwiazdy nad nami to był po prostu szok. A na dole w tzw. świetlicy stało coś na kształt roweru i jak się chciało trochę jasności (poza świeczkowei), to się pedałowało i było trochę prądu
Ale w sypialni zaduch i kurz był taki, ze można było astmy dostać
buba pisze:Co jak co, ale tego wiatru na połoninie to bardzo zazdroszcze! Musiało byc paskudnie zimno, ale klimat obłędny! Filmik obejrzałam chyba z 10 razy, ale i zdjęcia to oddają!
Prezes pisze:Wiolcia pisze:zimowe Bieszczady mogą powalić na kolana
Mogą. Mnie powaliły, pomimo mieszanej pogody.
Wrócę. A z tego, co widzę w relacji - Ty też wrócisz
opawski1 pisze:Ostatni dzień tej zimowej wycieczki w Bieszczady zdecydowanie najlepszy i pokazał potencjał zimowy tych gór!
Połoniny w bieli wyglądają bardzo ładnie, potem ten poderwany śnieg w silnym wietrze i zachód słońca.. piękny efekt!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 66 gości