Quiz dla Tatroholików (Tatry)
- kamiltatry
- Kontakt:
- kamiltatry
- Kontakt:
Nie jest to Brestowa, ani Wyżnia Koprowa Przełęcz. Dodam, że to miejsce znajduje się na poziomie między 1900 a 2100 m n.p.m. Zatem do wyboru zostają już tylko 3 opcje (wszystkie ze słowackiej części Tatr Zachodnich).
Ostatnio zmieniony 2014-01-02, 20:20 przez kamiltatry, łącznie zmieniany 1 raz.
- kamiltatry
- Kontakt:
chwastek pisze:Jamnicka Przełęcz?
16 pkt - dagomar
13 pkt - sokół
12 pkt - vatteri
8 pkt - kamiltatry
7 pkt - Vision
4 pkt - wysoka, Dobromił
2 pkt - Malgo Klapković, darkheush, HalinkaŚ, Iva.
1 pkt - hawran, bton1, Tępy Dyszel, Basia Z., chwastek
Ostatnio zmieniony 2014-01-02, 21:16 przez kamiltatry, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak, nie jest to czwarta, czy jakaś tam siedemnasta turniczka w grani Wideł, więc zrobiło się trudniej. No ale, podpowiem, że budynek w tle to nawet ekskluzywna i dosyć droga restauracja. Polecam na romantyczny wieczór we dwoje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 3 razy.
to nie w tym rzecz, ja n.p. widziałem toto (nie sposób pomylić z czymkolwiek) , ale nie pamiętam gdzie, kojarzę to z Hotelem Mnich, ale nie mam pewności
Ps
siedemnastą turniczkę sprawdzę w źródłach, a tę instalację ??? no gdzie ?
Ps
siedemnastą turniczkę sprawdzę w źródłach, a tę instalację ??? no gdzie ?
luknij na moje panoramy i galerie
dagomar pisze:kojarzę to z Hotelem Mnich, ale nie mam pewności
Nie to nie w tych Tatrach chyba.
dagomar pisze:a tę instalację ??? no gdzie ?
Jak będziesz szukał restauracji w Tatrach to znajdziesz, w internecie jest wszystko.
chwastek pisze:Czyli że idę sobie, po lewej jakaś góra, po prawej jakaś góra, tu jakiś stawik a tam kosodrzewina, i nagle taki obiekt! Mogą tam wejść osobniki z plecakiem?
Dla tych z plecakiem jest bufet na dole, przynajmniej kiedyś był, poza tym z jakim plecakiem, tam się autem na parking podjeżdża (po południu to już darmowy nawet) i idzie się do restauracji czy tam koliby. Kelnerzy, świece, klimacik i te sprawy. Nie byłaś nigdy w restauracji? Podobno mieszkasz w wielkim mieście. A nie od razu plecaki i jakieś toboły.
sokół pisze:Zamkovskiego Chata
To też nie.
Ale co ciekawe jest to pierwsze miejsce w jakim w Tatrach byłem, spojrzałem na mapę, gdzie może być ładnie i pojechałem (to był ten okres co tam na Krupówkach i na termach siedziałem jak prawdziwy urlopowicz) i podobało mi się, wtedy można powiedzieć, że zauroczyłem się w Tatrach, patrząc na nie z werandy tej restauracji.
No ale dobra, wykonałem tego pamiętnego pięknego dnia też inne zdjęcie, które powinno ułatwić rozwiązanie tej zagadki i gdzie to jest.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 12 razy.