Markowe wędrówki.
- sprocket73
- Kontakt:
- sprocket73
- Kontakt:
Widać jak się rozwija
Dobromił uwielbia krokusy!!!
Fioletowe love.
Dobromił uwielbia krokusy!!!
Fioletowe love.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Kolorowy poranek wita mnie w Zawoi Markowa.
W planach był wschód na Małej Babiej,zaspałem.Ciepło,szlak do schroniska wydeptany.Kiepsko podchodzi się na Bronę,ale tragedii nie ma.Praktycznie bezwietrznie.Z Małej Babiej świetna widoczność.
Pogoda marcowa.Przejrzystość zaskakuje.
Brak tej lampy,która była u Witka dzień wcześniej.Jest dobrze.Królowa króluje .
Jeszcze widoczki,
aż po te odleglejsze.
Wygląda,jak by zima odchodziła.A jeszcze nie przyszła na dobre.
Widoczek na zejściu,nawet tam mi się dziś podoba.
Im niżej to cieplej,śnieg mokry rozmiękły,masa wody pod nogami.
Słonko topi
W planach był wschód na Małej Babiej,zaspałem.Ciepło,szlak do schroniska wydeptany.Kiepsko podchodzi się na Bronę,ale tragedii nie ma.Praktycznie bezwietrznie.Z Małej Babiej świetna widoczność.
Pogoda marcowa.Przejrzystość zaskakuje.
Brak tej lampy,która była u Witka dzień wcześniej.Jest dobrze.Królowa króluje .
Jeszcze widoczki,
aż po te odleglejsze.
Wygląda,jak by zima odchodziła.A jeszcze nie przyszła na dobre.
Widoczek na zejściu,nawet tam mi się dziś podoba.
Im niżej to cieplej,śnieg mokry rozmiękły,masa wody pod nogami.
Słonko topi
- sprocket73
- Kontakt:
marekw pisze:Wygląda,jak by zima odchodziła.A jeszcze nie przyszła na dobre.
Miałem dokładnie identyczne odczucia wczoraj. Ale chyba się mylimy. Zima jeszcze wróci.
A tak było na Małej Babiej dokadnie 3 lata temu - 19 grudnia 2020.
SPROCKET
sprocket73 pisze:A tak było na Małej Babiej dokadnie 3 lata temu - 19 grudnia 2020.
A ja tego dnia byłem na Pilsku - przypominam, że to fajniejsza góra niż Babia Góra (Mała to co innego ) - pamiętam że zapraszałem Sokoła na wspólną wycieczkę, ale pewnie coś mu wypadło
Ostatnio zmieniony 2023-12-19, 20:57 przez Sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
W drodze na busa towarzyszy mi łysy.
Zaczynam przy kościółku w Lachowicach.
Pisałem już kiedyś relację z tej trasy,ale dziś celem zobaczyć odnowiona kapliczkę na Bacowej Przełączce.Mijam cmentarz choleryczny,
a w miarę podejścia za plecami odsłania się pasmo Solnisk,zza którego wystaje Jałowiec a po prawej Cicha(Czarna Góra)
za brzózkami Pierzchałowa Góra.
A oto odnowiona kapliczka na Bacowej Przełączce,która znajduje się pomiędzy Chrząszczowa Górą a Łopusznikiem.
Pora iść dalej,przekraczam strumyczek spływający z pod Łopusznika.
Szlak wyprowadza na widokowe polany.W dole Kuków,od lewej Capia Górka bliżej Górki Lipska Góra w oddali pasmo Koskowej po prawo Pykowica.
Pasmo Leskowca.
Droga sprowadza do potoku Kocońki.
Przekraczam szosę Sucha-Żywiec i lasami docieram na przełęcz pomiędzy Capią Górką a Kukowską Gajką zwaną Międzygronie z bogata kapliczką.
Po chwili z pól świetna panorama.Od lewej pasmo Leskowca,trójkątna Żurawnica,fragment p.Policy.
Dalej bez szlaku idę na Wierchy.Panoramy od Babiej po Romankę.
Z pod krzyża na Wierchach
kolejna szeroka opisówka.Od lewej Pykowica,Magurka,Surzynówka,P.Polic,Kiczora,Babia,Czepelówka,Jaworzyna.
Widokowa poezja.
A w kotlinie Suskiej smog.
Drugi raz tego dnia przekraczam Kocońkę,
na busa i do domu.
Zaczynam przy kościółku w Lachowicach.
Pisałem już kiedyś relację z tej trasy,ale dziś celem zobaczyć odnowiona kapliczkę na Bacowej Przełączce.Mijam cmentarz choleryczny,
a w miarę podejścia za plecami odsłania się pasmo Solnisk,zza którego wystaje Jałowiec a po prawej Cicha(Czarna Góra)
za brzózkami Pierzchałowa Góra.
A oto odnowiona kapliczka na Bacowej Przełączce,która znajduje się pomiędzy Chrząszczowa Górą a Łopusznikiem.
Pora iść dalej,przekraczam strumyczek spływający z pod Łopusznika.
Szlak wyprowadza na widokowe polany.W dole Kuków,od lewej Capia Górka bliżej Górki Lipska Góra w oddali pasmo Koskowej po prawo Pykowica.
Pasmo Leskowca.
Droga sprowadza do potoku Kocońki.
Przekraczam szosę Sucha-Żywiec i lasami docieram na przełęcz pomiędzy Capią Górką a Kukowską Gajką zwaną Międzygronie z bogata kapliczką.
Po chwili z pól świetna panorama.Od lewej pasmo Leskowca,trójkątna Żurawnica,fragment p.Policy.
Dalej bez szlaku idę na Wierchy.Panoramy od Babiej po Romankę.
Z pod krzyża na Wierchach
kolejna szeroka opisówka.Od lewej Pykowica,Magurka,Surzynówka,P.Polic,Kiczora,Babia,Czepelówka,Jaworzyna.
Widokowa poezja.
A w kotlinie Suskiej smog.
Drugi raz tego dnia przekraczam Kocońkę,
na busa i do domu.
Ostatnio zmieniony 2023-12-28, 18:16 przez marekw, łącznie zmieniany 1 raz.