Nowa wersja forum
- Tępy dyszel
Re: Nowa wersja forum
Z telefonu nie mam takiego widoku-przełączenie na "wersja na komputer" nic nie zmienia.
Sprawdzę później, czy logując się z komputera, będzie to samo.
Sprawdzę później, czy logując się z komputera, będzie to samo.
Na telefonie działa uproszczona wersja forum, dostosowana właśnie do przeglądania w telefonie.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Po kilku nieudanych próbach wreszcie mail z nowym hasłem doszedł i mogłam się zalogować. Dzięki, Sebastianie, za ogrom pracy, by uratować forum. Rzadko ostatnio tu piszę, ale zaglądam, więc szkoda by było, gdyby ta społeczność przestała istnieć.
Powoli przyzwyczajam się do nowej odsłony
Powoli przyzwyczajam się do nowej odsłony
Kiedy już wszystko się uspokoiło i zostało zrobione na Tip Top, też chciałbym podziękować Sebastianowi za poświęcony czas i szybkie działanie !
Teraz pozostało się już tylko cieszyć nowym forum i niech się dzieje
Brawo Seba
Teraz pozostało się już tylko cieszyć nowym forum i niech się dzieje
Brawo Seba
Oczywiście, kawał dobrej roboty. Chwała Ci za to Sebastianie
Że w ogóle jeszcze Ci się chciało dla garstki co na statku została....
Że w ogóle jeszcze Ci się chciało dla garstki co na statku została....
Okręt nasz płynie dalej, gdzieś tam ...
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Pudelek pisze: W starej wersji
Pudelek pisze: można było
Pudelek pisze:zacytować
Pudelek pisze: tylko zaznaczony fragment...
Teraz tez działa Kopiuj, wklej i ręcznie wpisac nawiasy
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
Dodałem nową funkcję na forum w związku z brakiem możliwości połączenia z fotosikiem. Można obecnie dodawać w postach zdjęcia jako załączniki, które będą zapisywanie na naszym serwerze, nie trzeba ich wstawiać na serwerach zewnętrznych i można to zrobić łatwo na telefonie komórkowym.
Ponieważ miejsca na serwerze mamy mało, a dodatkowe gigabajty są płatne, więc ograniczyłem ilość zdjęć możliwych do dodania do trzech w jednym poście. Zdjęcia do relacji i tak trzeba będzie wrzucać na zewnętrzne serwery (Google, Flickr itp.), bo gdyby je wrzucać do nas, to miejsce na serwerze szybko by się skończyło.
Trzy zdjęcia są wg mnie wystarczające do pozdrowień ze szlaków, quizolandu, wieści z gór, postów w fotografii górskiej, czy na każdy temat. Może dzięki temu łatwiej będzie publikować coś w tych tematach. Niemniej, jeśli ktoś może, to niech nawet tam wrzuca linki do zewnętrznych serwerów w trosce o miejsce.
Jak miejsce na serwerze kiedyś się skończy, to po prostu usunę najstarsze pliki.
Instrukcja
1. Wybierasz pełny podgląd w odpowiedzi do posta.
2. Pod polem tekstowym są dwie zakładki "opcje" i "załączniki", wchodzisz w "załączniki".
3. Przyciskiem "dodaj pliki" dodajesz pliki do umieszczenia. Maksymalna wielkość pliku to 10 MB.
4. Pliki po załadowaniu umieszczasz w polu tekstowym wciskając przycisk "wstaw tekst", pojawi się w polu tekstowym BBCode z nazwą pliku.
5. Wpisujesz co tam trzeba i dajesz wyślij.
Ponieważ miejsca na serwerze mamy mało, a dodatkowe gigabajty są płatne, więc ograniczyłem ilość zdjęć możliwych do dodania do trzech w jednym poście. Zdjęcia do relacji i tak trzeba będzie wrzucać na zewnętrzne serwery (Google, Flickr itp.), bo gdyby je wrzucać do nas, to miejsce na serwerze szybko by się skończyło.
Trzy zdjęcia są wg mnie wystarczające do pozdrowień ze szlaków, quizolandu, wieści z gór, postów w fotografii górskiej, czy na każdy temat. Może dzięki temu łatwiej będzie publikować coś w tych tematach. Niemniej, jeśli ktoś może, to niech nawet tam wrzuca linki do zewnętrznych serwerów w trosce o miejsce.
Jak miejsce na serwerze kiedyś się skończy, to po prostu usunę najstarsze pliki.
Instrukcja
1. Wybierasz pełny podgląd w odpowiedzi do posta.
2. Pod polem tekstowym są dwie zakładki "opcje" i "załączniki", wchodzisz w "załączniki".
3. Przyciskiem "dodaj pliki" dodajesz pliki do umieszczenia. Maksymalna wielkość pliku to 10 MB.
4. Pliki po załadowaniu umieszczasz w polu tekstowym wciskając przycisk "wstaw tekst", pojawi się w polu tekstowym BBCode z nazwą pliku.
5. Wpisujesz co tam trzeba i dajesz wyślij.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Fajnie, będzie można pozdrowić ze szlaku i zagadki będą łatwiejsze
Dobrze że tak zrobiłeś, to na pewno ułatwi robotę
Dobrze że tak zrobiłeś, to na pewno ułatwi robotę
buba pisze:Pudelek pisze: W starej wersjiPudelek pisze: można byłoPudelek pisze:zacytowaćPudelek pisze: tylko zaznaczony fragment...
Teraz tez działa Kopiuj, wklej i ręcznie wpisac nawiasy
no właśnie, kopiuj i wklej, a wtedy się po prostu zaznaczało Jak się okazuje, czasem nowa wersja może być w czymś gorsza od starej
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Pudelek pisze:[
no właśnie, kopiuj i wklej, a wtedy się po prostu zaznaczało Jak się okazuje, czasem nowa wersja może być w czymś gorsza od starej
Moze kwestia przyzwyczajenia - ja tak zawsze robiłam, bo kiedys dawno temu nie rozkminiłam jak działa zaznaczanie a taką forme sobie sama wymysliłam
Nowe czesto wcale nie oznacza lepsze. Chocby przykład zamiana starej picasy na google photos...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
- Tępy dyszel
Nie się zainstalować czegoś w rodzaju "nakładki" ?
Cytowanie fragmentu posta faktycznie gorsze i nawet nie cytuje nazwy nicka, którego dotyczy cytat, tylko w "qoute" trzeba by nick z "ręki" wpisać.
Z pozycji telefonu to w uj niewygodne.
Cytowanie fragmentu posta faktycznie gorsze i nawet nie cytuje nazwy nicka, którego dotyczy cytat, tylko w "qoute" trzeba by nick z "ręki" wpisać.
Z pozycji telefonu to w uj niewygodne.
Podoba mi się, że jak podczas otwierania strony nie wyświetli się zdjęcie, można teraz na nie najechać, wybrać odśwież i załaduje.
Właśnie sobie przegladam forum na telefonie i jest extra, fajnie się dopasowuje i wygodnie obsługuje !
No teraz Panowie popracujcie żeby dzialalo bez internetu i będzi 1 klasa
No teraz Panowie popracujcie żeby dzialalo bez internetu i będzi 1 klasa