Quiz Góry Polski
- sprocket73
- Kontakt:
Re: Quiz Góry Polski
Brawo Sokół - ta rozległa góra widoczna centralnie, to Zębalowa (ta sama co na poprzedniej zagadce Marka).
Śnieżnica to ta najbardziej odległa, w tyle, obok niej dwuszczytowy Lubogoszcz, potem wystaje malutki kawałeczek Ćwilina, dosłownie ociupinka. Idąc dalej, gdybym był parę metrów wyżej, to byłaby Mogielica i Szczebel, ale na tym zdjęciu są całkowicie zasłonięte przez Zębalową. Natomiast z prawej jest Luboń Wielki, który z tej perspektywy również jest taki dwuszczytowy. Schronisko jest na tym "prawym" wierzchołku, tutaj panoramka: https://www.peakfinder.com/?lat=49.7327 ... fg=s&name=
Śnieżnica to ta najbardziej odległa, w tyle, obok niej dwuszczytowy Lubogoszcz, potem wystaje malutki kawałeczek Ćwilina, dosłownie ociupinka. Idąc dalej, gdybym był parę metrów wyżej, to byłaby Mogielica i Szczebel, ale na tym zdjęciu są całkowicie zasłonięte przez Zębalową. Natomiast z prawej jest Luboń Wielki, który z tej perspektywy również jest taki dwuszczytowy. Schronisko jest na tym "prawym" wierzchołku, tutaj panoramka: https://www.peakfinder.com/?lat=49.7327 ... fg=s&name=
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Ech, pomyliłem więc Szczebel z Luboniem, więc nie było tak świetnie...
No a ja przygotowałem taki szczyt - jak sie nazywa?
No a ja przygotowałem taki szczyt - jak sie nazywa?
- Załączniki
-
- DSC_0031.jpg (1.42 MiB) Przejrzano 561 razy
Czoło Gorca - kurde dobra zagadka!
A dziękuję, dziękuję, zadajesz.
Co to :
Nie. Podpowiem nie to pasmo.
Podpowiem - szczyt poza szlakiem ale kilka osób tam było. Np Sebastian
Podpowiem - szczyt poza szlakiem ale kilka osób tam było. Np Sebastian
Ciężko to by było, gdybyś wykadrował prawy górny róg, który bardzo mocno podpowiada...
Ale zostawię to jeszcze, niech sie męczą, dobra zagadka!
ps jak to szczyt pozaszlakowy, co Ty chrzanisz.... szlak przechodzi przez sam wierzchołek!
Ale zostawię to jeszcze, niech sie męczą, dobra zagadka!
ps jak to szczyt pozaszlakowy, co Ty chrzanisz.... szlak przechodzi przez sam wierzchołek!
A rzeczywiście tam jest szlak
Praszywka?
Nie - Adrianie według starego podziału czyli to nie jest BŻ
Nie.
Horzelica.