Ja tu uważam trochę inaczej, co z tego, że ktoś zdobył sporo punktów, dwa miesiące temu, to równie dobrze mógłby Biegun jechać, w końcu ma więcej punktów niż Kubacki i niż sam Murańka.
Liczy się to kto obecnie jest w najlepszej formie, bo w skokach to się szybko zmienia. Druga rzecz, to czy Kubacki czy Murańka pojedzie to też nie gwarantuje ani jednemu, ani drugiemu udziału w konkursie bo ten piąty to rezerwowy, więc w konkursie i tak nie wystąpi. Więc może się okazać, że pojedzie tam w celach turystycznych.
Poza tym ja tam się nie odnoszę do igrzysk bo jutro może być różnie, Murańka może wypaść lepiej od Kubackiego i znów się pomiesza. Ja się odnoszę tylko do dzisiejszego konkursu, a kto pojedzie na Igrzyska to mnie średnio póki co interesuje.
A co do dzisiejszego konkursu to można gdybać, oprócz Kubcackiego każdy trochę zawalił, nawet Ziobro, ale Murańka jednak najbardziej zawalił, co widać po wynikach. Przez drugi skok Stocha Polacy na pewno nie przegrali pierwszego miejsca, musiałby chyba ze 150 metrów skoczyć, żebyśmy wygrali.
Więc przegrali tylko 3 miejsce przez niego co najwyżej.