25.01.br. - Znowu Królowa Beskidów.
- tatromaniak
25.01.br. - Znowu Królowa Beskidów.
Taki sobie sobotni spacerek na trasie: Lipnica Wielka Przywarówka - Babia Góra - Slana Voda - Przywarówka.
https://picasaweb.google.com/1149374793 ... uBabiaGora
https://picasaweb.google.com/1149374793 ... uBabiaGora
- tatromaniak
sokół pisze:Fajnie Cię widzieć po długiej nieobecności.
Fajny klimat, mało śniegu. Tomtura widziałem na zdjęciach czy to fatamorgana?
Mało śnieżnie ale mroźnie na Babiej było w sobotę i całe szczęście, że wiatru nie było.
Nie znam Tomtura osobiście. To moi znajomi / nie forumowicze / ze Śląska.
Tak się tutaj pokazałem, bo zaczęła się senna atmosfera w tej "piaskownicy"
- Tatrzański urwis
No jak Janek znowu tutaj zawitał to mam nadzieję na relacje z zimowych Tatr bo ostatnio jakoś nikt tam specjalnie nie działa wystarczyło że jestem kontuzjowany i na forum posucha z zimowych Tater .
Mam sentyment do Królowej ponieważ jest to pierwszy szczyt na który wszedłem zimą , chociaż od słowackiej strony jeszcze na Babiej nie byłem.
Mam sentyment do Królowej ponieważ jest to pierwszy szczyt na który wszedłem zimą , chociaż od słowackiej strony jeszcze na Babiej nie byłem.
- tatromaniak
Tatrzański urwis pisze:No jak Janek znowu tutaj zawitał to mam nadzieję na relacje z zimowych Tatr bo ostatnio jakoś nikt tam specjalnie nie działa wystarczyło że jestem kontuzjowany i na forum posucha z zimowych Tater .
Trzeba trochę poczekać aby dosypało śniegu bo taki Kościelec czy Świnica to na dzień dzisiejszy wielkie ryzyko.
Fajnie się wchodzi na Babią i od Słowacji i od Lipnicy a poza tym tu mam najbliżej i wychodzi mi najbardziej ekonomicznie co jest też istotne przy licznych wypadach
Kuruj się i wracaj Janusz na szlaki!!!
- Tatrzański urwis
- Tępy dyszel
tatromaniak - zapytam wprost. Jak wiem, preferujesz wycieczki przy dobrej pogodzie. Tutaj dobrej pogody nie było. Czy to wycieczka w ramach ,,sztywnego terminu" ?
Chociaż dziwię się trochę, że znów Babia Góra na której byłeś stosunkowo niedawno.
Tym bardziej, że mieszkając, tam gdzie mieszkasz, masz dużo większe możliwości od zdecydowanej większości userów.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Chociaż dziwię się trochę, że znów Babia Góra na której byłeś stosunkowo niedawno.
Tym bardziej, że mieszkając, tam gdzie mieszkasz, masz dużo większe możliwości od zdecydowanej większości userów.
Tatrzański urwis pisze:na pewno będę o to walczył.
- tatromaniak
Tępy Dyszel pisze:tatromaniak - zapytam wprost. Jak wiem, preferujesz wycieczki przy dobrej pogodzie. Tutaj dobrej pogody nie było. Czy to wycieczka w ramach ,,sztywnego terminu" ?
Tym bardziej, że mieszkając, tam gdzie mieszkasz, masz dużo większe możliwości od zdecydowanej większości userów.Tatrzański urwis pisze:na pewno będę o to walczył.
Odpowiem na pytanie wprost odpowiedzią wprost.
Prognozy były nieco inne a wyszło trochę gorzej z aurą.
Gdyby Babia była 150-200 m wyższa było by na niej w sobotę pełne słońce.
Ale jak wiesz jestem dość słowny a wcześniej się z kimś umówiłem i stąd realizacja wcześniejszych ustaleń.
Poza tym bardzo lubię Babią i byłem tam dopiero 81 raz
Ostatnio zmieniony 2014-01-27, 19:14 przez tatromaniak, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tępy dyszel
- Tatrzański urwis