Plecak
- Malgo Klapković
- TataOjciec
- TataOjciec
- Malgo Klapković
TNT'omek pisze:Deuter nie ma pasków kompensacyjnych, co by go trochę wyszczuplić??
Oczywiście, że ma, ale jednak nadal ta główna komora jest niewypełniona po brzegi, jak chodzę, to czuję, że jednak fruwa mi w środku butelka wody itp., efekt tego jest taki, że w dolnej części trzymam apteczkę i dodatkowe ubrania, w środkowej picie i jedzenie (najcięższe rzeczy) oraz masę powietrza, a na samej górze rzeczy, które chcę mieć w miarę pod ręką. Moim zdaniem to nie zdaje egzaminu
Chciałabym, żeby wypowiedziały się kobietki nt. tego litrażu, bo Panowie, Wy jednak macie troszkę większe plecy i chyba ciutkę więcej/większych rzeczy zabieracie
- TataOjciec
Malgo Klapković pisze: i chyba ciutkę więcej/większych rzeczy zabieracie
Oczywiście, że nie. My zabieramy rzeczy potrzebne.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- Malgo Klapković
Na jeden dzień (bez noclegu, latem) to mi wystarcza 15-18 l.
Mam apteczkę, latarkę i mini-niezbędnik, kosmetyczkę, w której są wilgotne chusteczki, coś od deszczu, cienką kurtkę, czapkę, rękawiczki, jakieś jedzonko, picie i tyle wystarczy. Butelkę z piciem trzymam w jednej z kieszeni bocznych aby była pod ręką.
Ja z kolei myślę o czymś na 2 dni (w tym śpiwór) bo 60 l. jest za duży
Mam apteczkę, latarkę i mini-niezbędnik, kosmetyczkę, w której są wilgotne chusteczki, coś od deszczu, cienką kurtkę, czapkę, rękawiczki, jakieś jedzonko, picie i tyle wystarczy. Butelkę z piciem trzymam w jednej z kieszeni bocznych aby była pod ręką.
Ja z kolei myślę o czymś na 2 dni (w tym śpiwór) bo 60 l. jest za duży
- Malgo Klapković
Na jednodniowe wycieczki wystarczy Ci w zupełności 20 l. Ja w swój mieszczę jedzenie, wodę, apteczkę, ciuchy, wszystkie inne niezbędne rzeczy i nawet aparat jestem w stanie wcisnąć (jeśli wyciągnę kurtkę i polar a chowam go tylko, gdy zaczyna padać )
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."