Jaki w niedzielę był upał każdy chyba pamięta- w górach też lekko nie było. Dla mnie temp. tak do 22/23 st to jest max bym się czuł dobrze, powyżej to już nie bardzo a najlepiej to czuję się zimą . Ale górki są i trza w nie iść nawet gdy jest sporo cieplej. A poszliśmy posielankować w mocnym składzie, bo prócz mojej rodzinki był też Józek z synem, z którymi nie raz po górach się włóczymy.
Plan nieskomplikowany-wyjść z Nickuliny na Kręcichwosty i dalej w kierunku Zapolanki luźnym krokiem, robiąc posiadówki co jakiś czas na polance. A polanek i łąk jest tu sporo, okolica widokowa, spokojnie, w sam raz żeby się dzieciaki wyszalały w łądnych okolicznościach przyrody. I tak czas płynął sobie sielsko-anielsko a to na rysowaniu, a to na grach, a to na nic nierobieniu
Wracając wstąpiliśmy jeszcze do chatki na Zagroniu, ta niestety zamknięta. Nie wiem dlaczego, pora była jeszcze dość młoda ale widocznie dzień wcześniej było "sucho" i chatkowicze mieli dość sił by wstać rano i się zwinąć
Fajny dzionek, na luzie i bez napinania, do tego sporo ładnych miejsc i widoków
Zdjecia-> http://www.zuziawdrodze-album.cba.pl/zapolanka062014
uśmiech na dwa lizaki
Zapolanka-sielanka
Zapolanka-sielanka
Ostatnio zmieniony 2014-06-12, 22:12 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malgo Klapković
Ta chata miała faktycznie być remontowana, zapowiadali już gdy tam w grudniu byłem i wygląda, że remont się skończył-mieli robić poddasze. Z reguły chata poza wakacjami bywa czynna w weekendy więc liczyliśmy, że się załapiemy posiedzieć parę chwil.
Termos jest kolegi, swojego nie zamierzam wymieniać bo w dobrym stanie blaszanka się trzyma
Termos jest kolegi, swojego nie zamierzam wymieniać bo w dobrym stanie blaszanka się trzyma
Co tam na kartkach malowaliście? Czy rysunkowy temat związany jest z wycieczką?
Ostatnio zmieniony 2014-06-13, 20:34 przez Wiolcia, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek pisze:To były dyplomy w związku z konkursikami jakie po drodze się odbywały. Przy okazji Zuza z synem kumpla, stwierdzili że trzeba trzeba założyć klub wycieczkowy. I założyli Klub Górski "Dzikie Mydlinki" , od nazwisk.
No patrz, jakie pomysłowe i twórcze dzieciaki! Czy działalność klubu będzie polegała na wspólnym chodzeniu po górach?
Piękna czaszka.
Czy odpowiednio pozdrowiłeś Wielebnego Józefa ?
Czy odpowiednio pozdrowiłeś Wielebnego Józefa ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu