witam Wszystkich
jeżdżąc w Tatry, zawsze jakoś omijałem Giewont ale była we mnie świadomość, że i na niego "przyjdzie kryska na Matyska" i jakimś cudem będzie musiała tam stanąć moja noga
I udało się, w tą niedziele prognozy pogody były rewelacyjne , pogoda "żyleta" a widoczność "masakra" W ten dzień chyba wszyscy gdzieś poszli a kto nie to ma chyba małą doopę, bo jak to mówią "żal doopę ściska"
Wycieczkę rozpoczęliśmy w Kuźnicach i szliśmy szlakiem niebieskim, na początku turystów było niewielu ale z czasem w drodze powrotnej zaczęło ich coraz więcej przybywać Cuż, w ten dzień każdy chciał być w górach
kilka zdjęć z niedzieli a jak komuś będzie mało to w linku reszta https://picasaweb.google.com/1085890102 ... Giewont15# zapraszam
Tatry - Giewont 1894 m n.p.m. 15.02.2015
Tatry - Giewont 1894 m n.p.m. 15.02.2015
Ostatnio zmieniony 2015-02-19, 12:38 przez kisiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Migająca wieża Eiffla wydaje mi się ładniejsza niż krzyż na Giewoncie
I żal mi niczego nie ściska - zimą mnie tu nie było, ale to do czasu ...
I żal mi niczego nie ściska - zimą mnie tu nie było, ale to do czasu ...
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Re: Tatry - Giewont 1894 m n.p.m. 15.02.2015
kisiel pisze:na początku turystów było niewielu ale z czasem w drodze powrotnej zaczęło ich coraz więcej przybywać Cuż, w ten dzień każdy chciał być w górach
Masz problem z tłokiem na szlakach ?
P.s. Byłem na Giewoncie ( moglo-byc-lepiej-albo-gorzej-vt2047.htm ) 7 lutego. Miałem pogodę równie powalającą jak Wy.
Ostatnio zmieniony 2015-02-19, 14:21 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- Tępy dyszel
No, kolego kisiel - jesteś mistrzem fotopstryków
Taka widoczność i przejrzystość powietrza nie zdarza się często.
Tzw. problem z tłokiem w górach można w łatwy sposób rozwiązać. Po prostu....nie chodzić po górach. Wtedy cierpienie z powodów tłumu w obywatelu znika a i sam tłum jest mniejszy.
Mnie bardzo radują tłumy, szczególnie nad Morskim Okiem ale o dziwo, gdy w zeszłym roku byłem na Giewoncie, tłumów nie było.
Ale kisiel miał zdecydowanie lepszą pogodę niż ja.
,,Lampa lampie" nierówna.
Taka widoczność i przejrzystość powietrza nie zdarza się często.
Dobromił pisze:Masz problem z tłokiem na szlakach ?
Tzw. problem z tłokiem w górach można w łatwy sposób rozwiązać. Po prostu....nie chodzić po górach. Wtedy cierpienie z powodów tłumu w obywatelu znika a i sam tłum jest mniejszy.
Mnie bardzo radują tłumy, szczególnie nad Morskim Okiem ale o dziwo, gdy w zeszłym roku byłem na Giewoncie, tłumów nie było.
Ale kisiel miał zdecydowanie lepszą pogodę niż ja.
,,Lampa lampie" nierówna.
> problem z tłokiem w górach można w łatwy sposób rozwiązać.
Znam jeszcze jeden latwy sposob- pojechac w inne gory!
Ostatnio zmieniony 2015-02-20, 12:17 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..