Co nam w duszy gra...
laynn pisze:Czy na powitanie dziś nowego forumowicza też już trza pisać wy....!?
Wypada.
P.s. W sobotę jadę do Katowic na koncert zespołu pieśni i tańca Overkill.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Kaśka jednak ugryzła temat z zupełnie innej strony. Śpiewa o chłopcach, którym marzy się armia, a między wersami: o chłopcach, którzy chcieli zrobić karierę, zdobyć sławę, ale: nie stać ich było na gitarę, a żeby zostać politykami, mieli braki w wykształceniu, więc by zaspokoić swoje wymagające ego, wstąpili do armii, która miała z nich uczynić bohaterów - to tak w ramach streszczenia tekstu.laynn pisze:Co do klipu Kate, podobny mają Piersi
Tears o'er a tin box.
Oh, Jesus Christ, he wasn't to know,
Like a chicken with a fox,
He couldn't win the war with ego. - (nie mógł wygrać walki ze swoim ego)
Army dreamers.
"Mammy's hero." - (bohater mamusi)
No harm heroes.
"Nie krzywdzić bohaterów" jak mówi Kaśka, innymi słowy: dajcie się bohaterom wykazać i spełniać
Akurat tym razem Kaśkę wrzuciłam dla tekstu, ale.. ALE! osobiście do Kaśki nic nie mam, a wręcz przeciwnie, nieraz utuliła moje serce.Piotrek pisze:P.Greena wysłuchałem bez marudzenia, jest ok. K.Bush z przyzwoitości czy też z szacunku do Twojego trudu umieszczenia tutaj jej klipu
(Jedno, z czym trudno mi się pogodzić, to że ponieważ kiedyś tam uczęszczała na lekcje baletu, kładzie się cieniem na jej klipach, w których niestety często eksponuje swoje "taneczne umiejętności"... Ale wybaczam, wybaczam z bólem;)
W tym miejscu deczko się zagalopowałam i... straciłam czujność...Piotrek pisze:i, co być się przy klawiaturze nie nudziła Carcass.
Stanowczo brakuje emotek popełniających morderstwo ZE SZCZEGÓLNYM OKRUCIEŃSTWEM. A przydałaby się teraz taka.
Mam chyba dzisiaj jakiś słabszy dzień, bo... moja naiwność dała mi się we znaki dwukrotnie.
Naprawdę mnie zaciekawiło, że się jakiś folklorystyczny zespół uaktywnił o tej porze roku... i to w Katowicach.Dobromił pisze:W sobotę jadę do Katowic na koncert zespołu pieśni i tańca Overkill.
Pozdrawiam darkheusha!darkheush pisze:Coś w tej formule blue
https://www.youtube.com/watch?v=ANUI64tL__8
A wspomniane przez Was Dead Can Dance, Cocteau Twins, czy Clannad, to czysta poezja dla moich uszu
No to klip w wersji romantycznej z dedykacją dla pań:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TCfv1_WUXuY[/youtube]
bluejeans pisze:Naprawdę mnie zaciekawiło, że się jakiś folklorystyczny zespół uaktywnił o tej porze roku... i to w Katowicach.
Sezon grzewczy jeszcze trwa więc zespoły folklorystyczno - thrashowe udzielają się raz za czasem.
Precz Szujo!Dobromił pisze:Sezon grzewczy jeszcze trwa więc zespoły folklorystyczno - thrashowe udzielają się raz za czasem.
Wiem, bo z ciekawości sprawdziłam, w jakim gatunku folka się ów zespół specjalizuje. Rozpalą pewnie w piecu i nastawią na barszcz z uszkami w kotle
To wypad "rodzinny"? (w sensie grupy wiernych) czy modły indywidualne?
Polecam utwór Horrorscope
Wyjazd dwu lub trzy osobowy. PKP, ewentualny nocleg na dworcu
Wyjazd dwu lub trzy osobowy. PKP, ewentualny nocleg na dworcu
Ach, maleńko Was. Myślałam, że skoro nadarza się taka okazja, można by w ramach integracji doprowadzić do konfrontacji dwóch (lub więcej) grup fanów różnych gatunków muzycznych, np. Metale kontra Pudelsi (chociaż w kontekście "integracji", "konfrontacja" i "kontra" mogą wydawać się omyłkowo użyte )
Jak dla mnie, taka "integracja" byłaby ciekawa, dla bezpieczeństwa można się "integrować" w przestrzeni otwartej (bo w zamkniętej może dojść do implozji
Niekoniecznie na dworcu, bo tam za dużo... kamer
Jak dla mnie, taka "integracja" byłaby ciekawa, dla bezpieczeństwa można się "integrować" w przestrzeni otwartej (bo w zamkniętej może dojść do implozji
Niekoniecznie na dworcu, bo tam za dużo... kamer
Ponoć bolid ma się na dworzec wtoczyć o 16.23.
P.s. Dzisiaj Stefek Harnaś ma 59 urodziny. Jego zdrowie.
P.s. Dzisiaj Stefek Harnaś ma 59 urodziny. Jego zdrowie.
Obawiam się podjąć samodzielnie interpretacji tego enigmatycznego komunikatu, więc przeprowadzę mały quiz (żeby nie wpaść w jakieś tarapaty).Dobromił pisze:Ponoć bolid ma się na dworzec wtoczyć o 16.23.
A. Cześć Julka. O 16:23 będziemy w Kato na dworcu. Wpadnij, poplotkujemy.
B. Cześć blue. O 16:23 pojawimy się (z pałkami, łomami i innymi narzędziami tortur) na katowickim dworcu. Przyjdź zaopatrzona w bandaże, środki dezynfekujące, igły, nici, niżyczki i wszystko, co się może przydać do reperacji ludzkiej powłoki. Wyrównamy rachunki.
C. Słuchaj blue. O 16.23 robimy nalot na katowicki dworzec, więc lepiej w tym czasie unikaj tego rejonu i dobrze się gdzieś ukryj. Chyba, że życie ci niemiłe.
D. A, tak se napisałem. Co? Nie wolno?
E. Inne.
Czas na chwilę szczerości Bez znieczulenia.
Potrzeby ludzkie się zmieniają, a galerie handlowe (wreszcie) przestają się cieszyć takim zainteresowaniem.
biorąc pod uwagę prędkość wyrastania kolejnych galerii handlowych w Katowicach (i okolicach) oraz tłumach ludzi się tam przewalających zaryzykuję stwierdzenie, że te potrzeby ludzkie się nie zmieniają, a zainteresowania utrzymuje się na tym samym (jeśli nie wyższym) poziomie
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!