Gry planszowe / karciane
no to kilka kolejnych przykładów w co ostatnio grali(śmy):
El Grande - territory control w Hiszpanii
Survive - jajcarska gra jak uciec ze znikającej wyspy
Tzolkin - gra z ciekawych rozwiązaniem: przesuwających się kół na wszystkich polach.
Patchistory - budujesz z kafelków swoją cywilizację. Ponieważ grę wydali chyba Koreańczycy, to większość bohaterów jest skośnookich
Glory to Rome - karcianka w starożytnym Rzymie
To powinieneś znać
Dixit - gra dla ludzi z wyobraźnią...
A o 12 zaczynam kolejną planszówkową sobotę
El Grande - territory control w Hiszpanii
Survive - jajcarska gra jak uciec ze znikającej wyspy
Tzolkin - gra z ciekawych rozwiązaniem: przesuwających się kół na wszystkich polach.
Patchistory - budujesz z kafelków swoją cywilizację. Ponieważ grę wydali chyba Koreańczycy, to większość bohaterów jest skośnookich
Glory to Rome - karcianka w starożytnym Rzymie
To powinieneś znać
Dixit - gra dla ludzi z wyobraźnią...
A o 12 zaczynam kolejną planszówkową sobotę
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
co środę spotykamy się na Polibudzie (wstęp jest dla każdego zainteresowanego, ale wiadomo, że jest to raczej stałe grono), a w pierwszą sobotę miesiąca w bibliotece.
Na konwentach byłem kilku (m.in. Pionek), ale dawno.
Ze znajomymi też się gra, np. tutaj:
Na konwentach byłem kilku (m.in. Pionek), ale dawno.
Ze znajomymi też się gra, np. tutaj:
Ja tam czasem wieczorami grywałam w "Mafię". Do tego żadnych kart ani planszy nie trzeba.
Lubię być detektywem.
Lubię być detektywem.
Ostatnio zmieniony 2015-03-10, 14:30 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.
Krzyś66 pisze:Kolega Ksawery powyciągał różne dziwolągi
też się zastanawiam co się za tym kryje
Krzyś66 pisze:Szczerze , to bym nie przypuszczał że jest tego planszowego aż tyle
to jest bardzo prężny biznes, szybko rozwijający się... rocznie wychodzą setki, jeśli nie już tysiące tytułów w Polsce, choć trzeba przyznać, że coraz trudniej znaleźć coś z oryginalnym pomysłem - większość to wtórność jakiś tam wcześniejszych pozycji...
ostatnio koleżanka przytargała grę za 400 zł... to już lekka przesada, ale ona jest samotną nauczycielką z kotem, więc chyba nie ma na co wydawać kasy