Quiz dla Tatroholików (Tatry)
taka specjalistka, jak Ty nie potrzebuje wiele, dzięki , swoją drogą Ty moje, ja Sokoła, a Twoje Telefon.., coś w tym jest
luknij na moje panoramy i galerie
hmmm, niby wyłapałem, ale wyjaśnię wszystkim na wszelki wypadek (może niektórzy inni nie postawili by emotki ? ) , chodziło mi o to, że zagadkę o relatywnie podobnym stopniu trudności postawione przez konkretnych forumowiczów łatwiej zgadują konkretne i zawsze te same osoby, a zagadki innych forumowiczów inne osoby. Więc albo chodzi o podobny przebieg myśli danych userów - stawiającego zagadkę i odgadującego, albo o miejsca, które konkretne osoby znają podobnie dobrze. Ciekawy temat
pewnie Kamil sam nie wiedział dając zagadkę i musiał się ratować
Ostatnio zmieniony 2015-07-08, 22:15 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
dobrze, podpowiedź jest taka: to bardzo znana góra no przecież ile jest bardzo znanych gór w głównej grani ??
Ostatnio zmieniony 2015-07-08, 22:32 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
w dodatku podejrzewam, że ma takie śląskie imię, więc prawie Twa krajanka
O, dzięki. Super gość...uwa jesteś
Co do Zadniego Ornaku, to rzeczywiście, tak bardzo upierdliwie i szczegółowo i mało życiowo można użyć określenia wierzchołek E dla wzniesienia będącego przedmiotem zagadki. Ale dla mnie jest to dzielenie włosa na czworo, zwłaszcza, że między pipantami jest ćwierć rzucika berecikiem
Topograficznie skaliste ramię odchodzące na wschód od Zadniego Ornaku, a więc i rzeczony wierzchołek E, to są Siwe Skały.
Co do Zadniego Ornaku, to rzeczywiście, tak bardzo upierdliwie i szczegółowo i mało życiowo można użyć określenia wierzchołek E dla wzniesienia będącego przedmiotem zagadki. Ale dla mnie jest to dzielenie włosa na czworo, zwłaszcza, że między pipantami jest ćwierć rzucika berecikiem
Topograficznie skaliste ramię odchodzące na wschód od Zadniego Ornaku, a więc i rzeczony wierzchołek E, to są Siwe Skały.
wiesz jak to jest.., włazisz na coś, żeby lepiej zobaczyć te trzy wierzchołki widoczne z dołu, a na górze jest jeden, albo cztery i kupę mniejszych skałek i pagórków i nijak nie wiadomo, co tam czemu odpowiada. Tak jest praie zawsze, gdy opisuje się coś na siłę za dokładnie i nie z bliska