Vlado pisze:Za każdym przestępstwem stoi konkretny człowiek, nie społeczność.
Wrzucanie wszystkich do jednego worka, tworzenie antagonizmów „my-oni”, jest najzwyczajniej nie w porządku.
Powiedz to Jazydom. Poprawi im to samopoczucie.
Vlado pisze:
I co to ma wspólnego z uciekinierami z Syrii?
telefon 110 pisze:Większość uciekinierów to muzułmanie.
cel finansowanego przez Arabię Saudyjską państwa islamskiego był prosty: by wykorzystać dżihadystów jako narzędzie dla osiągnięcia politycznego celu: obalenia syryjskiego prezydenta Assada, który przez lata stał na drodze budowy Katarskiego gazociągu. Gazociąg ten jest jedynym projektem, który mógłby zdetronizować dominującą energetycznie w Europie Rosję.
Vlado pisze:telefon 110 pisze:Większość uciekinierów to muzułmanie.
Rozwalmy jeszcze kilka lokalnych ładów, to na pewno zwiększy bezpieczeństwo Europy.
To dziwne, że nie kochają nas coraz bardziej, przecież te bomby są dla ich dobra.
telefon 110 pisze:"Muzułmanie we Francji stanowią ok 8% ludności
Muzułmanie we francuskich więzieniach to 70% wszystkich więźniów.
Ludność Francji: ~66 mln.
Liczba więźniów: ~67 tys.
na 100 tys muzułmanów w więzieniach siedzi 888 osób
na 100 tys całej reszty w więzieniach siedzi 33 osoby"
Vlado pisze: To dziwne, że nie kochają nas coraz bardziej, przecież te bomby są dla ich dobra.
Rozwalmy ?
telefon 110 pisze: Gwałcone Niemki czy Szwedki ?
telefon 110 pisze:Jest postęp.
Vlado pisze:
Można takimi danymi żonglować do upadłego;)
ja o chlebie, Ty o niebie
albo ja o niebie Ty o chlebie
pisz co chcesz mi już się na dzisiaj znudziło.
- Do urzędu wojewódzkiego wpłynęły sygnały z gmin, że już zdarzały się pojedyncze incydenty z udziałem ludzi, którzy przebywają teraz za granicą w obozie dla uchodźców, w pobliżu Frankfurtu. Chodzą grupami po 5–8 osób. Szczególnie wieczorem są hałaśliwi i zaczepni w stosunku do mieszkańców. W związku z tym potraktowaliśmy sygnały może nie do końca o poczuciu zagrożenia, ale o niepełnym poczuciu bezpieczeństwa jako powód do narady - informuje Władysław Dajczak, wojewoda lubuski.
• Wstrząsające wyniki niemieckiego sondażu
• 29 proc. Niemców uważa, że policja powinna mieć prawo strzelania do uchodźców
• Chodzi o imigrantów, którzy nielegalnie przekraczają granicę
Pudelek pisze:to dziwne, że skoro "nas" tak nienawidzą, to tak się tutaj pchają. Jeszcze dziwniejsze jest, że po przyjeździe nie podoba im się co tu zastali.
Pudelek pisze:Nie wiem co w tym "wstrząsającego" - chyba tylko tak mały procent... czy inwazję np. rosyjskiego wojska też siły niemieckie miałyby powstrzymać bez broni?
Vlado pisze: pisz co chcesz mi już się na dzisiaj znudziło.
Vlado pisze: Niemcy mają wprawę w strzelaniu do nielegalnie przekraczających granicę;)
Pudelek pisze:nie jesteś słowny
Pudelek pisze:nie wiedziałeś, że Vlado jest agentem CIA? :>
Vlado pisze:Pudelek pisze:nie jesteś słowny
To było do Telefona, nie wrzucam wszystkich do jednego worka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 44 gości