Quiz dla Tatroholików (Tatry)
Jaka Łopata, co łopata? W co mnie wrobiliście! Ja prosty chłop jestem i dużo rzeczy łopatologicznie tak jakoś...
No dobra, tak na szybko, bez fotki, bo jestem poza... łatwo i nieskomplikowanie...
Podaj nazwę punktu zwornikowego dla grani w której kulminuje m.in. Żabi Mnich.
Tylko bez sztuczek proszę!
No dobra, tak na szybko, bez fotki, bo jestem poza... łatwo i nieskomplikowanie...
Podaj nazwę punktu zwornikowego dla grani w której kulminuje m.in. Żabi Mnich.
Tylko bez sztuczek proszę!
W słynnej poieści Witkiewicza "Na Przełęczy" wycieczka idzie przez kilka przełęczy. Ile ?
luknij na moje panoramy i galerie
Już po meczu, nasz debel niestety przegrał
Postaram się odtworzyć wycieczkę, mogę coś pokręcić
Wycieczka ruszyła z Kuźnic na Halę Gąsienicową, więc pierwsza to Przełęcz między Kopami, dalej na Zawrat (2), i na Zawory, to chyba przez Gładką ( czyli 3 - Gładka, 4 - Zawory), następnie Doliną Hlińską do Hińczowej ( 5 - Wyżnia Koprowa Przełęcz ), następnie na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem, czyli 6 przełęcz, i do Morskiego Oka.
Czy tak było dokładnie, nie wiem.
Postaram się odtworzyć wycieczkę, mogę coś pokręcić
Wycieczka ruszyła z Kuźnic na Halę Gąsienicową, więc pierwsza to Przełęcz między Kopami, dalej na Zawrat (2), i na Zawory, to chyba przez Gładką ( czyli 3 - Gładka, 4 - Zawory), następnie Doliną Hlińską do Hińczowej ( 5 - Wyżnia Koprowa Przełęcz ), następnie na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem, czyli 6 przełęcz, i do Morskiego Oka.
Czy tak było dokładnie, nie wiem.
Ostatnio zmieniony 2016-03-14, 22:39 przez gość, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety siedzę w pracy bez zdjęć, ale nie byłbym sobą, gdybym raz nie spróbował - Bystra, Zadnia i Jeżowa Kopy
luknij na moje panoramy i galerie