Tatraman pisze:Ale proszę Cię, nie pogardzaj ludźmi o innych poglądach, nie kpij, próbuj zrozumieć, otwórz umysł
W takim razie ja poproszę o otwarcie umysłu i zapytam - w jaki sposób godzisz w swoim umyśle chrześcijański obowiązek miłosierdzia wobec najbardziej pokrzywdzonych oraz postawę papieża Franciszka, który w Wielki Czwartek umyje stopy uchodźcom z wezwaniem do walki z wszystkimi tymi, którzy wyznają inną religię ?
Zaznaczam, że ja doskonale widzę różnicę pomiędzy terrorystami (którzy zresztą zwykle są mieszkańcami Europy w drugim lub nawet trzecim pokoleniu) a uchodźcami - biednymi ludźmi, którzy uciekają przed wojną.
Widzę tez jaki olbrzymi problem stanowi napływ tych biednych ludzi, dlatego że jest ich tak dużo oraz również napływ emigrantów ekonomicznych, którzy też "przy okazji" chcą się załapać na socjał.
Ale sama nie jestem na tyle mądra aby mieć na wszystko gotową odpowiedź i gotowe rozwiązania.
I proszę mi wobec tego nie wciskać słów, których nie powiedziałam lub nie napisałam.