Quiz Góry Polski
Zagadka następująca: Jak nazywany jest krzyż widoczny na zdjęciu, kto jest jego autorem i na jakim groniu się znajduje?
Ostatnio zmieniony 2016-08-15, 22:36 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzyż Zakochanych (zwany krzyżem rozstania; Krzyż Męki Pańskiej z Matką Boską i Św. Janem) na Bukowym Groniu - rzeźbiarz Ludwik Konarzewski.
Zawsze uważałem, że miłość jest najważniejsza - Amor vincit omnia, chociaż pecunia non olet i też się przydaje
Zawsze uważałem, że miłość jest najważniejsza - Amor vincit omnia, chociaż pecunia non olet i też się przydaje
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Bylem wielokrotnie w tym roku, jest prawdziwa.Paula pisze:Góra Kamieńska
Ale ona sztuczna jest, to powinna być pseudo- góra
Zapomniałem wspomnieć o torze saneczkowym, ściance wspinaczkowej i full service turysty (kawiarnia, 3x bar, restauracja) i narciarza (kilka wypożyczalni jednej i dwóch desek)
Ostatnio zmieniony 2016-08-18, 13:26 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dopisze śnieg, to w weekendy tylko godzinka i jest się na wyciągu (w tym zjazd "na krechę" 3 minuty).Paula pisze:To w sezonie zimowym chyba gorzej jak na Kotelnicy
7 sierpnia "bez okazji" parking był przepełniony (masa samochodów wzdłuż drogi dojazdowej).
Fajniejsza jest sąsiednia Góra Popiołów - krajobrazy księżycowe
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/