Quiz dla Tatroholików (Tatry)
Zgadza się. Niemniej chyba troszkę oszukujesz. Ale już wiem, jak to obejść.
Ostatnio zmieniony 2017-03-06, 21:53 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Sokrates_
- mierzymy wyżej, było wtedy upalnie_Sokrates_ pisze:Sarnia Skała?
Ostatnio zmieniony 2017-03-06, 23:21 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby Ceper odsłonił trochę z prawej strony to ukazał by się czerwony szlak - oznakowanie na skale, bo szlak przechodzi przez przełączkę przy żeberku
Ostatnio zmieniony 2017-03-07, 17:48 przez gość, łącznie zmieniany 1 raz.
Łatwiej mi zrozumieć różniczki i entalpie niż przełączki z żeberkami.gość pisze:przełączkę przy żeberku
Kijki rzuciłem w dół i ostrożnie - jak przystało na cepra - na czterech kończynach ze wsparciem zadka.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Skrajna Giewoncka Baszta. A ta igiełka zdaje się nazwy nie ma, więc możesz ją nazwać swoim imieniem.
Ostatnio zmieniony 2017-03-08, 10:16 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdzie na mapie tej nazwy nie ma, oczekiwałem nazwy Mały Giewont - zadajesz.sokół pisze:Skrajna Giewoncka Baszta
Nie znam procedury nazewnictwa ani znajomości (tfu, tfu), więc gdybyś Ty miał takowe, to niech się zwie Orla Igiełka przy Skrajnej Giewonckiej Baszcie.sokół pisze:więc możesz ją nazwać swoim imieniem
Myślałem, że to kwalifikuje się do turni, a to tylko igiełka...
Ostatnio zmieniony 2017-03-08, 10:43 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Sokrates_
gość pisze:Gdyby Ceper odsłonił trochę z prawej strony to ukazał by się czerwony szlak - oznakowanie na skale, bo szlak przechodzi przez przełączkę przy żeberku
Jako, że ceper zwykł uprawiać dość podobny proceder podczas udzielania odpowiedzi na "zagadki" z dniem dzisiejszym odpuszczam "wasze" (i wszystkich innych, którzy pójdą tym śladem) quizy. Jeśli chcecie się bawić po swojemu - wasze prawo ale ja do tego swojej ręki przykładał nie będę.
Wiem, że nic nie wiem.
Sokratesie, nie idź tą drogą. Czyżby przeraziły Cię różniczki i entalpie jak mnie przełączki z żeberkami?
By dać odpowiedź "Turnia nad Rohatką" musiałem trochę poszperać, bo na żadnej znanej mi mapie Tatr nie ma tej nazwy (może w przewodnikach).
A mi podoba się odpowiedź użytkownika gość - pozdrawiam serdecznie i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Widać znajomość nie tylko Tatr, ale przede wszystkim brak sztywności i chęć zabawy. Może zrobić ankietę w tej kwestii?
Przyznaję się, że kilka razy, zwłaszcza gdy zagadka była zbyt prosta, prosiłem o podpowiedź lub udzielałem celowo złej, by wzorem Wolfa przetestować stabilność emocji adwersarza. Przyznaję, że sokół ostatnio zdał ten egzamin, chociaż w przeszłości bywało różnie.
A może to kwestia życiowego doświadczenia, innego spojrzenia na świat (młodych często nie rozumiem i nie dotyczy to tylko kwestii alkoholizmu, nikotynizmu czy dziaryzmu)?
By dać odpowiedź "Turnia nad Rohatką" musiałem trochę poszperać, bo na żadnej znanej mi mapie Tatr nie ma tej nazwy (może w przewodnikach).
A mi podoba się odpowiedź użytkownika gość - pozdrawiam serdecznie i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Widać znajomość nie tylko Tatr, ale przede wszystkim brak sztywności i chęć zabawy. Może zrobić ankietę w tej kwestii?
Przyznaję się, że kilka razy, zwłaszcza gdy zagadka była zbyt prosta, prosiłem o podpowiedź lub udzielałem celowo złej, by wzorem Wolfa przetestować stabilność emocji adwersarza. Przyznaję, że sokół ostatnio zdał ten egzamin, chociaż w przeszłości bywało różnie.
A może to kwestia życiowego doświadczenia, innego spojrzenia na świat (młodych często nie rozumiem i nie dotyczy to tylko kwestii alkoholizmu, nikotynizmu czy dziaryzmu)?
Ostatnio zmieniony 2017-03-08, 15:30 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
- _Sokrates_
ceper pisze:A mi podoba się odpowiedź użytkownika gość - pozdrawiam serdecznie i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. Widać znajomość nie tylko Tatr, ale przede wszystkim brak sztywności i chęć zabawy.
I bardzo dobrze! Będziecie się świetnie bawić we własnym gronie.
Mi w zupełności wystarczą quizy sokoła, Dobromiła i innych podchodzących "sztywno" do "zabawy".
Wiem, że nic nie wiem.
Sokratesie, u Ciebie i sokoła dostrzegam jeszcze młodzieńczy zapał. Dobromił jest za stary duchem, wkrótce stanie się zgorzkniały, a może być już tylko gorzej. Chyba że spojrzy na świat z innej perspektywy. Jeśli ktoś nie traktuje forum jako wirtualnego miejsca towarzyskiego, na którym można sobie pożartować, to zbędnie się męczy.
sokole, zadaj coś przyzwoitego, aby usatysfakcjonować Sokratesa. By wujek w chwilę nie dał sobie rady.
sokole, zadaj coś przyzwoitego, aby usatysfakcjonować Sokratesa. By wujek w chwilę nie dał sobie rady.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/