Po solidnej poczwórnej rozgrzewce na Fatrze, wybraliśmy się na majówkę w rejon Słowackich Tatr Zachodnich. Na bazę wybraliśmy małą miejscowość Ziar (obok Liptovskiego Mikulasza) u podnóża Zachodnich. Padło na kwaterę Privat Kovas. Mogę śmiało polecić . Cały domek do dyspozycji, i to tylko za 9 Euro za osobę.
Auto zaparkowaliśmy na parkingu u wlotu do Ziarskiej Doliny. Na Baraniec poszliśmy żółtym szlakiem. Śniegu od wysokości 1500m b. dużo. Ze szczytu zeszliśmy na przeł. Ziarską, i potem niebieskim do Ziarskiej Chaty, a następnie z powrotem na parking. Nasza trasa była w ogóle nie przetarta. Od kilku dni (mimo majówki również na Słowacji) nikt tam tym szlakiem nie szedł..
Zimowa majówka na Barańcu :)
Dobre Miesiąc wcześniej byłem na Barańcu w bardziej wiosennych warunkach
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:Dobre Miesiąc wcześniej byłem na Barańcu w bardziej wiosennych warunkach
Wracaliście ostatnio tą samą trasą, którędy wyszliście na Baraniec?
My z Barańca, poszliśmy przez Smrek, potem na na przeł. Ziarską (pod Rohaczem Placzliwym). Stamtąd na szczyt Rohacza, było tylko 20 minut (chyba wg letnich obliczeń )
O całe 20 za dużo, nie na nasze siły, w tych warunkach
maurycy pisze:Wracaliście ostatnio tą samą trasą, którędy wyszliście na Baraniec?
Tak.
Te miejsca, które Ty opisałeś odwiedzimy końcem czerwca - trzy dniowy pobyt w okolicy.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :