Kącik spacerowej turystyki tatrzańskiej Pauli
Przeczytałem temat i nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Zdjęcia piękne, piękne miejsca i widoki np. z Kończystej czy z Kiezmarskiego ale najoryginalniejsze z bocznych odnóg Doliny Białej Wody. Niektórzy zazdroszczą więc te negatywne komenty i duperele o szkodliwości pozaszlaków. Ale i tak Pani ze zdjęć bije wszystko na głowę, jak "skóra zdjęta" z mojej żony Tylko Paula, żeby kiedykolwiek nie przyszło Ci do głowy wycieczka z dyszlem, bo to zbereźna świnia jest i by się tylko na Ciebie patrzył a nie góry Jeszcze raz gratki
Dobromił pisze:Kiedy jedziesz na Ogólnoświatowy Zlot Głupków Internetowych ?
Dzięki Wolf Powyższe słowa wezmę sobie pod uwagę do rozpatrzenia hi hi
[center] 6) Fotoreportaż z dnia 15.06.2017[/center]
[center] 6) Fotoreportaż z dnia 15.06.2017[/center]
Ostatnio zmieniony 2017-09-21, 12:40 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.
Taka auta, że czas wrócić na forum, bo w góry ciężko wyskoczyć gdy tak ciągiem leje . Poza tym stęskniłam się za Forum i muszę poczytać co u Was słychać
Ostatnio zmieniony 2017-09-21, 12:45 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony 2017-09-21, 14:05 przez Paula, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiem, niestety... bardzo stary aparat... ciężko je usunąć... Myślę już o nowym, bo ten po 15 latach pracy zasłużył na emeryturkę. Jeszcze nim działam choć już ledwo dycha i nie chce się pieron jeden zepsuć do końca
Ostatnio zmieniony 2017-09-21, 14:19 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
Paula, czy doświadczasz już Tatr wystarczająco głęboko żeby robić wpisy na tym elitarnym forum?
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Paula, czy doświadczasz już Tatr wystarczająco głęboko żeby robić wpisy na tym elitarnym forum?
A to już nie mnie oceniać Choć jako zawodowy artysta malarz czuję się bezgranicznie uduchowiona, a do tego zahipnotyzowana tatrzańsko więc jakoś to musicie ścierpieć
[center]Żeby tylko fotami nie nudzić, to o kulinariach trochę będzie... [/center]
[center]
8) Fotoreportaż z dnia 03.07.2017[/center]
[center]Czosnkowa w Terience zjadliwa nie jest [/center]
Ponieważ z pewnych życiowych powodów nie udało się tego dnia zrealizować początkowego planu, postanowiłam chociaż zagrzać się zupą czosnkową w schronisku i wypić mój ulubiony bylinkový čaj . A propos jedzonka, w Terience nie polecam zupy czosnkowej, jest całkowicie nie do zjedzenia! Jak widać na załączonym foto, to sama woda z kostką rosołową, zagęszczona czosnkiem granulowanym , starymi kawałkami zeschniętego sera i kilkoma grzankami. Słona jak diabli! . Chyba tylko herbata ziołowa pozostała tak samo pyszna jak dawniej, no i mają kawę z ekspresu (też dobrą - koleżanka testowała heh). W dalszych postach napiszę słów kilka o gulaszu w chacie pod Rysami.
Ostatnio zmieniony 2017-09-21, 17:17 przez Paula, łącznie zmieniany 6 razy.
- sprocket73
- Kontakt:
Pośrednia z tej strony wygląda zadziornie
[center]9) Fotoreportaż z dnia 29.07.2017[/center]
[center]Zaś herbatka w Terience [/center]
Gdy rano dotarłam do Chaty Téryho zwyczajowo wpadłam na herbatkę, bo czosnkowej ryzykować już tam nigdy nie będę
Po wrzuceniu czegoś do brzucha trzeba było ruszyć w dalszą drogę, bo właśnie zaczynało się przejaśniać
Dalszy scenariusz wycieczki był następujący:
Tak sobie leżę, dumam i oczkiem kukam na moją ulubioną górkę tatrzańską
[center]9) Fotoreportaż z dnia 29.07.2017[/center]
[center]Zaś herbatka w Terience [/center]
Gdy rano dotarłam do Chaty Téryho zwyczajowo wpadłam na herbatkę, bo czosnkowej ryzykować już tam nigdy nie będę
Po wrzuceniu czegoś do brzucha trzeba było ruszyć w dalszą drogę, bo właśnie zaczynało się przejaśniać
Dalszy scenariusz wycieczki był następujący:
Tak sobie leżę, dumam i oczkiem kukam na moją ulubioną górkę tatrzańską
Ostatnio zmieniony 2017-09-22, 11:47 przez Paula, łącznie zmieniany 2 razy.