Aparaty
Chyba coś Ci się pomyliło bo mi się wydaje, że akurat tryb automatyczny to każdy model Pentaxa ma(nawet najwyższy K-1). Zazwyczaj zaznaczony jest na zielono na pokrętle z trybami.
Tryb "A" to skrót od apeture czyli preselekcja przysłony. U Ciebie i w Canonie jest to "Av". Wydaje mi się, że Tobie chodzi o zielony znaczek i napis auto.
Tryb "A" to skrót od apeture czyli preselekcja przysłony. U Ciebie i w Canonie jest to "Av". Wydaje mi się, że Tobie chodzi o zielony znaczek i napis auto.
No to mi się pomyliło, choć na szybko zajrzałem do testu, to zielony znaczek nie jest opisany. Pewnie dlatego byłem święcie przekonany, że nie ma trybu Auto.
z https://www.optyczne.pl/320.2-Test_apar ... C4%87.html
opisany jest ww cytowanym linku jako "tryb zielony"
Robert J pisze:Tryb "A" to skrót od apeture czyli preselekcja przysłony. U Ciebie i w Canonie jest to "Av". Wydaje mi się, że Tobie chodzi o zielony znaczek i napis auto
z https://www.optyczne.pl/320.2-Test_apar ... C4%87.html
opisany jest ww cytowanym linku jako "tryb zielony"
Kumpel ma Pentaxa K-1 i tam jest też napisane "auto". Może w niższych modelach oszczędzali na farbie
A tak swoją drogą to pierwsze co się robi po zakupie jakiegokolwiek sprzętu elektronicznego to czyta instrukcje obsługi. Niezapoznanie się z instrukcją obsługi może skutkować nawet utratą gwarancji o czym niewiele osób zdaje sobie sprawę
A tak swoją drogą to pierwsze co się robi po zakupie jakiegokolwiek sprzętu elektronicznego to czyta instrukcje obsługi. Niezapoznanie się z instrukcją obsługi może skutkować nawet utratą gwarancji o czym niewiele osób zdaje sobie sprawę
Wyobraź sobie, że to pierwsza instrukcja jaką przeczytałem, właśnie zaraz po zakupie. Ale, pewnie że od razu od deski do deski to zapomniałem
To wiem.
Jak Ci się zdjęcia z tego K-1 podobają?
Robert J pisze:Niezapoznanie się z instrukcją obsługi może skutkować nawet utratą gwarancji o czym niewiele osób zdaje sobie sprawę
To wiem.
Jak Ci się zdjęcia z tego K-1 podobają?
A mnie się marzy Takie coś ale nawet nie zbieram, bo to daremne...
- sprocket73
- Kontakt:
Waga 4740 g - czyli jak nie uzbierasz możesz zabrać w góry 5-litrowy baniak z wodą i wyjdzie na to samo
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Visionie, nie ma na co czekać. Bierz pogan i ruszaj na łowy spełniać marzenia.
sokole, czyżbyś chciał podglądać nas w alkowie? Fakt, człowiek uczy się całe życie, ale warto.
sokole, czyżbyś chciał podglądać nas w alkowie? Fakt, człowiek uczy się całe życie, ale warto.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
ceper pisze:Visionie, nie ma na co czekać. Bierz pogan i ruszaj na łowy spełniać marzenia.
Póki co większym priorytetem jest obiektyw 70-300 mm, do tego grata co mam. No i cena póki co jest za duża jak na taki aparat, więc cierpliwie poczekam.
sokół pisze:A mnie się marzy Takie coś ale nawet nie zbieram, bo to daremne...
Panie, tym to Grojec z Łeby ściągniesz.
sokół pisze:Robert, powiem Ci, że nie wiem, jakie masz plany i cele, ale moja sigma całkiem nieźle daje. Ta 70-300. I jakoś specjalnie dużo nie kosztuje. Chociaż Nikkor pewnie mogłby ją zmieść.
Wiesz, ja ten obiektyw już po prostu miałem (tzn. ten https://www.e-fotojoker.pl/nikkor-af-s- ... kjf71XT6M8) i mnie przekonał bardzo. A cel jest taki, żeby jakość zdjęć powyżej 200 mm, była dla mnie, no może niekoniecznie dla mnie, a bardziej do moich zastosowań akceptowalna. W tym na własne oczy przekonałem się, że jest, więc nie będę ryzykował czego innego.
laynn pisze:Do D7500 to już lepiej coś takiego tamron albo sigma .
200 to za mało.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 3 razy.