Rebusy :)
Rycerzowa ani Wielka Rycerzowa to nie jest. Hala też nie.
Próżno szperam w CHKO Strážovské vrchy (mam szczyty o sumie 20, 21, 23 czy 25, ale 22 brak na razie)
Edit: Skalky 778 są poza CHKO Strážovské vrchy.
Próżno szperam w CHKO Strážovské vrchy (mam szczyty o sumie 20, 21, 23 czy 25, ale 22 brak na razie)
Edit: Skalky 778 są poza CHKO Strážovské vrchy.
Ostatnio zmieniony 2018-02-26, 15:42 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Ten halabardnik to może Hala na Wierchomlą (Gwiaździsta) 985 niedaleko Jaworzyny Krynickiej?
Hali (polany) Barda nie znam...
Hali (polany) Barda nie znam...
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Daleko, jeszcze dalej....
Tu byłeś o milimetr bliżej z tokiem rozumowania
ceper pisze:Strážovské
Tu byłeś o milimetr bliżej z tokiem rozumowania
Ostatnio zmieniony 2018-02-26, 17:53 przez vidraru, łącznie zmieniany 1 raz.
Teraz już odpuściłem, bo mój tok myślenia przez gwardię szwajcarską zaprowadził do samego papieża, a godzien nie jestem...
Szperałem obok Černé hory, myślałem o Chucku Norrisie - map Teksasu pod ręką nie miałem...
Może mała podpowiedź: szczyt, )(, hala, kapliczka...
Szperałem obok Černé hory, myślałem o Chucku Norrisie - map Teksasu pod ręką nie miałem...
Może mała podpowiedź: szczyt, )(, hala, kapliczka...
Przejrzałem setkę najwyższych (7-8 tysięczników) - żaden mi nie pasuje do rycerza.
Więc strzelę najwyższego o sumie 22 - Dhaulagiri 8167 - nie wiem dlaczego.
Więc strzelę najwyższego o sumie 22 - Dhaulagiri 8167 - nie wiem dlaczego.
Wiedziałam, że na Ciebie można liczyć! A już miałam zadać podpowiedź z butem marki Quechua Dokładnie, wg Wikipedii, 6960,8m, czyli zaokrąglając w górę, zgadza się. Kluczem jednak był właśnie Kamienny Strażnik Zadajesz!!
Ostatnio zmieniony 2018-02-26, 23:12 przez vidraru, łącznie zmieniany 1 raz.
Aconcagua nie miałem szansy odgadnąć (czułem, że w nazwie będzie strażnik), chyba że jechałbym dalej od najwyższych szczytów, ale to nie miało sensu.
Tu mamy Górę Niebiańską i Piekielną (lub wulkan), tematyka gór jest mi bardziej odległa niż sprawy przyziemne.
Tu mamy Górę Niebiańską i Piekielną (lub wulkan), tematyka gór jest mi bardziej odległa niż sprawy przyziemne.
Ostatnio zmieniony 2018-02-27, 08:38 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.