Telefonie, tu nie chodzi o smartfony, lecz zwykły kombajn (skaner, ksero, drukarka). Co nowego może zaoferować mi najnowszy nabytek? Może wydruk 50 stron na minutę zamiast 20, gdy średnio dziennie drukuję 5-10 stron (poza 2 dniami w roku, gdy jest to kilkaset stron).
Potrzebuję kombajn tu i teraz jak miejscowi piwo czy zasiłek. Kupiłem nowy kombajn Brother za 65% ceny naprawy. Co zrobić z niekompatybilnymi bębnami/tonerami/? Gdybym prowadził punkt ksero...
I tu kolejny problem, za który inżynierom producenta obrywałbym jąderka powolutku. Praktycznie co model, to inny bęben i toner; kiedyś przy smartfonach/telefonach/ akumulator i/lub/ ładowarka. Jaki problem, by wszystkie akumulatory do smartfonów/aparatów foto/ miały tylko z 8 modeli (2 na grubość, 4 wersje wielkości) - coś na wzór karty micro/nano/SIM czy SD? W przypadku zakupu mniejszego akumulatora niż oryginalny dokupiłbym adapter lub obłożył zapałkami.
To samo dotyczy bębnów i tonerów - maksymalnie 10 rodzajów do wszystkich modeli na rynku w segmencie formatu A4 i A3, czyli 99% sprzedawanych laserowych drukarek/kombajnów/.
P.S. Do serwisu Brothera odesłałem do utylizacji sprawną drukarkę HL-2030, bo nie mam tonera/bębna, zaś na biurku brak miejsca, by stały 2 egzemplarze. Nie muszę dodawać, że to trzeci rodzaj bębna/tonerów/, a producent ten sam.