Tradycyjny wrześniowy wyjazd w grupie znajomych upłynął jak zwykle ciekawie. Na miejsce spotkania obraliśmy Wisłę Malinkę. Zaczęło się od piątkowej imprezy, którą uświetniłem jaskółką z siekierą w zębach. Ponieważ ludzie zjeżdżali się na raty, troszkę straciliśmy kontrolę nad ilością wypijanego alkoholu
Drugiego dnia z 3 godzinnym opóźnieniem i bólem głowy ruszamy w góry. Przez Cieńków przechodzimy do Wisły - Czarne.
A potem bezszlakowo prowadzę na Baranią. Pierwszy etap przez młodnik - nowy wymiar chaszczowania. Wszyscy idą za mną bez pytań. Czuję, że grupa darzy mnie szacunkiem i daje nieograniczony kredyt zaufania
W końcu udało się znaleźć właściwe ścieżki. Tak właśnie wygląda grzbiet którym można dojść prawie na sam szczyt Baraniej, po drodze zaliczając szczyty: Czarny, Przypór, Przysłop.
Na Baraniej śmieci jak w Albanii... czy to prawidłowy kierunek rozwoju?
Beskid Śląski coraz bardziej łysy.
Ale ma to swój urok.
Wracamy przez Gawlasi i dalej żółtym na Cieńków. Widoków coraz więcej, kiedy tu szedłem ostatnio, pamiętam, że był las. A na zdjęciu Barania.
W niedzielę już w lepszej formie, przy cudownej pogodzie ruszamy na grzyby. Pojawia się jesienna kolorystyka.
Jednak jeszcze zieleń dominuje.
Strzępek tydzień po wypadku (wpadł pod auto) w zasadzie już w pełni zdrowy.
A już mogłoby go nie być - oj wielka strata by była.
Typowy beskidzki las...
Zdobywamy Czupel.
Zbieramy masę grzybów, ale i tak najładniejsze są muchomory
I to by było na tyle. Fajnie spędzić parę dni w górach
Beskid Śląski - okolice Wisły
- sprocket73
- Kontakt:
Beskid Śląski - okolice Wisły
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
- sprocket73
- Kontakt:
Kolorków za wiele jeszcze nie ma, to prawda, ale wystarczy jeden porządny przymrozek i pojawią się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
A Czupel jest dużo fajniejszy niż wynikałoby to ze spojrzenia na mapę. Choć nie ma nawet 900 metrów to dominuje nad najbliższą okolicą i ma całkiem stromą część wierzchołkową.
A Czupel jest dużo fajniejszy niż wynikałoby to ze spojrzenia na mapę. Choć nie ma nawet 900 metrów to dominuje nad najbliższą okolicą i ma całkiem stromą część wierzchołkową.
SPROCKET
W zeszłym roku byłam na Baraniej, 15-16 lat od pierwszego wejścia. I szczerze przyznam, że byłam zaskoczona widokami (mam na myśli usychające lasy). Z pierwszego wyjazdu zapamiętałam, że zgubiliśmy się gdzieś w lesie i 3 razy wychodziliśmy w tym samym miejscu (przewodniczką była nasza nauczycielka )
Wrrr nie tylko na Baraniej są śmieci
sprocket73 pisze:Na Baraniej śmieci jak w Albanii... czy to prawidłowy kierunek rozwoju?
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Iva pisze:W zeszłym roku byłam na Baraniej, 15-16 lat od pierwszego wejścia. I szczerze przyznam, że byłam zaskoczona widokami (mam na myśli usychające lasy). Z pierwszego wyjazdu zapamiętałam, że zgubiliśmy się gdzieś w lesie i 3 razy wychodziliśmy w tym samym miejscu (przewodniczką była nasza nauczycielka )sprocket73 pisze:Na Baraniej śmieci jak w Albanii... czy to prawidłowy kierunek rozwoju?
Same tam nie przyszły.
sprocket73 pisze: którą uświetniłem jaskółką z siekierą w zębach
Nowy wzór probierza trzeźwości.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Nowy wzór probierza trzeźwości.
rozumiem, że bardzo Ci się podoba
SPROCKET