Mundial 2018 - komentarze :)

Tutaj znajdziecie tematy nie związane z górami, coś o muzyce, filmach, sporcie, polityce i czymkolwiek innym...
laynn

Postautor: laynn » 2018-06-25, 08:56

Wiecie jak zobaczyłem skład na Senegal to byłem zdziwiony. Jak zobaczyłem grę w pierwszej połowie...to już wiedziałem, że nic z tego nie będzie. Potem na chwilę włączyłem drugą połowę...i szybko wyłączyłem. Nawet nie było kurw i innych wulgaryzmów.
Po wygranym meczu z Niemcami uwierzyłem w Nawałke, potem cudów nie było że składem. A tu na mistrzostwa nagle zmiana systemu. Jak zobaczyłem, że nie umieją rozegrać piłki, że nikt nie biega, że Lewy osamotniony, że Milik po dwóch latach kontuzji...no to się obudziłem. Lewandowskiego już dawno wszyscy rozgryźli. On musi mieć podania, wrzuty, to coś strzeli. Jak ma na sobie obrońców to nawet w Bayernie nic nie pokazuje.
Krychowiak. Kuźwa nie gra od dwóch lat w klubie a tu nie do ruszenia. Zresztą rację ma Vision, szkoda coś pisać...
Vision

Postautor: Vision » 2018-06-25, 09:39

Podsumowując...

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2018-06-25, 09:53

Możesz mi Laynn teraz wyrzucić dużo, ale Krychowiak to akurat jako defensywny pomocnik nie ma sobie równych w naszej kadrze, zresztą Góralski też zagrał nieźle. No i na tym bym poprzestał, bo reszta to grała dobrze jedynie w reklamach.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2018-06-25, 11:22

Vision pisze:że jeszcze przed mundialem w tych towarzyskich meczach jakąś tam walkę z Chile, Nigerią czy Koreą bez problemu potrafiliśmy podjąć.

polemizowałbym - moim zdaniem w tych towarzyskich meczach Polska wypadała słabo. Nie aż tak jak na MŚ, ale grali kiepsko. Więc nie wiem skąd tych hurraoptymizm był przed turniejem, bo ciągłe tłumaczenie, że "to tylko sparing" mnie nie przekonywało.

Vision pisze:Kraj bogatszy od Polski raczej nie jest

ropa naftowa i szmaragdy :D jest spora grupa takich, co mają kasę
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Vision

Postautor: Vision » 2018-06-25, 11:31

Pudelek pisze:polemizowałbym - moim zdaniem w tych towarzyskich meczach Polska wypadała słabo.

Ja nie powiedziałem, że wypadła dobrze, ale że na pewno lepiej niż na mundialu i wyniki były kontaktowe, więc na tle tamtych drużyn nie wypadliśmy aż tak źle jak na mundialu. Z Koreą wygraliśmy, z Chile, które takie złe nie jest, zremisowaliśmy. A z Nigerią, która na mundialu gra całkiem dobrze, przegraliśmy niby, ale nie w jakimś tragicznym stylu. A na mundialu to przegrywamy wszystko jak leci, i to w tragicznym stylu, więc różnica jak dla mnie jakaś jest.

Poza tym jest też kilka drużyn, które w tych sparingach przed mundialem wypadałoby o wiele gorzej od Polski, a na mundialu jakiś poziom jednak prezentują. :DD
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2018-06-25, 12:17

Bądźmy szczerzy, chyba nie mogła wypaść gorzej niż na mundialu :P Przecież Polska jest wśród najgorszych drużyn imprezy, a jeśli chodzi o styl i zaangażowanie to nie wiem czy nie najgorsza!

Z taką Koreą niby wygraliśmy, ale to znowu był mecz "w stylu Nawałki" - po strzeleniu bramek blokada i katastrofa, Azjaci odrobili dwie w krótkim czasie i puntem polski fuks... Gdy się przyjrzeć tym wszystkim meczom, również w eliminacjach, to widać, że tak grano prawie zawsze, tyle, że na niektóre drużyny to wystarczało, na inne już nie.

Ciekaw jestem, czy Nawałkę zwolnią, bo na dzisiejszej konferencji to nie wyglądał na człowieka, która czuje się winny porażki...
Ostatnio zmieniony 2018-06-25, 12:19 przez Pudelek, łącznie zmieniany 1 raz.
Vision

Postautor: Vision » 2018-06-25, 13:13

Pudelek pisze: a jeśli chodzi o styl i zaangażowanie to nie wiem czy nie najgorsza!

No jak dla mnie póki co najgorsza, ale być może zbyt krytycznie na to patrzę i nie do końca obiektywnie, bo wiadomo, że innych drużyn, aż tak wnikliwie nie analizuje. Ale chyba jedynie Arabia czy Panama może i wypadła gorzej. Tylko jest istotna różnica, Arabia czy Panama i tak byli skazani na pożarcie, a Polska to jakby nie patrzeć 8 drużyna rankingu FIFA i to do czegoś zobowiązuje. Taka Arabia czy Panama w przeciwieństwie do Polski nie zawiodła jakoś bardzo, tylko zgodnie z oczekiwaniami przegrali swoje mecze, a Polacy zawiedli na całej linii.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pudelek

Postautor: Pudelek » 2018-06-25, 15:03

Panama walczyła, Polska nie.

A teraz nagle słychać opowieści piłkarzy, że oni wiedzieli iż są słabi, chcieli to powiedzieć, ale nikt ich nie słuchał :lol
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
laynn

Postautor: laynn » 2018-06-25, 16:44

sokół pisze:Możesz mi Laynn teraz wyrzucić dużo, ale Krychowiak to akurat jako defensywny pomocnik nie ma sobie równych w naszej kadrze, zresztą Góralski też zagrał nieźle. No i na tym bym poprzestał, bo reszta to grała dobrze jedynie w reklamach.

Nie będę wyrzucał nic. Ja Krychowiaka oceniłem za ok 50 min z Senegalem. Może później grał lepiej. Ale wtedy... Góralskiego nie oceniam bo meczu z Kolumbią nie oglądałem.
Lewego też różnie oceniają, a ja uważam że on jak nie dostanie podania to nic nie zrobi. To nie Ronaldinho. Więc te 50 minut był nie widoczny, ale i podań i wrzutek do niego też nie widziałem. Plus to co pokazują lepsze drużyny, siedzi przy nim po 2,3 obrońców i go pilnują (zarówno LM jak i ostatnie mecze kadry).
Awatar użytkownika
sokół

Postautor: sokół » 2018-06-25, 17:14

Ja mialem to szczescie ze senegalskiej katastrofy nie ogladalem. Tylko ostatnie dziesiec minut. No i Japonię tez nie obejrzę.
Awatar użytkownika
darkheush

Postautor: darkheush » 2018-06-25, 17:43

sokół pisze:No i Japonię tez nie obejrzę.

A ja z miłą chęcią zobaczę jak dostają oklep. I nie mam tu na myśli Japończyków.

No i aż dziw bierze, że Prezes Jacek K. nie chwali się oglądalnością :D
Ostatnio zmieniony 2018-06-25, 17:52 przez darkheush, łącznie zmieniany 1 raz.
laynn

Postautor: laynn » 2018-06-25, 18:30

Ja też Japońskiego zwycięstwa nie będę oglądać. Zdrowszy będę.
Awatar użytkownika
Piotrek
Kontakt:

Postautor: Piotrek » 2018-06-25, 20:40

Reklamodawcy wykorzystujący naszych "bohaterów" powinni chyba na jakiś czas wstrzymać emitowanie reklam. Mogą się one ludziom źle kojarzyć :D
laynn

Postautor: laynn » 2018-06-25, 21:03

Już na fejsie ktoś rozpowszechnia żeby nie kupować produktów z reklamami naszych wirtuozów :D
Na szczęście sików Warki nie pijany, tv nie kupuje co nowość, golić się nie golę, więc już ich ignoruję ;)
Vision

Postautor: Vision » 2018-06-25, 23:33

Laynn, może się skusisz chociaż na najlepiej wyselekcjonowaną paróweczkę?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wKEodOblKz4[/youtube]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 3 razy.