Markowe wędrówki.
Piotrek pisze:Nieprzyzwoicie słoneczna wiosna tej zimy
Czas ruszyć na kr...sy.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
U mnie ostatni dzień roku to tradycyjne zamknięcie sezonu na Babiej.Towarzyszy mi żona i córa.Niestety Babia pokazuje focha.
Ponad Sokolicą ostatni widoczek na podejściu.
Gdzieś od Kępy zaczyna się mleko,
im wyżej tym słabsza widoczność i jak dla mojej córy za mocny wiatr.Tu już nie robię zdjęć tylko skupiam się na Julce,ponieważ bardzo chce do góry a wiatr ją porywa. Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku dla forumowiczów z rodzinami i obserwujących forum.
Ponad Sokolicą ostatni widoczek na podejściu.
Gdzieś od Kępy zaczyna się mleko,
im wyżej tym słabsza widoczność i jak dla mojej córy za mocny wiatr.Tu już nie robię zdjęć tylko skupiam się na Julce,ponieważ bardzo chce do góry a wiatr ją porywa. Wszystkiego Najlepszego w Nowym roku dla forumowiczów z rodzinami i obserwujących forum.
- sprocket73
- Kontakt:
- sprocket73
- Kontakt:
Z Babią nie ma żartów, pisze zupełnie poważnie.
Często ją lekceważymy, a ona pokazuje pazurki
Często ją lekceważymy, a ona pokazuje pazurki
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
Pogoda nie zachęca,ale dość dawno nie byłem w górach.Prognozy na środę kiepskie,może uda wpasować się w jakieś okienko pogodowe.Wychodząc z domu widzę jak żona pociera się po czole .Ponieważ pogoda barowa,pada na krótką trasę,mało wymagającą.Widoki wynagrodzą trud wędrówki.Zaczynam na stacji.
Z Osielca za zielonym szlakiem pójdę na Groń w masywie Stołowej Góry.Przekraczam Skawę i przed wejściem w las panorama.Od lewej Przykiec dalej w prawo Brodaniec,z którego świetne widoki na Tatry z tyłu podświetlona Heczkowa Góra nad wsią Bystra.Na wprost kamieniołom w Osielcu,za nim Gawron z którego biegnie grzbiet na Czupel.Po prawo Burdelowa Góra.
Na szlaku.
Mijam kapliczkę
a na rozwidleniu kierunek Jordanów.
Jest klimat.
Po kolejnym błotnisto leśnym i bez widokowym zejściu wychodzę na widokową polankę.Zamglona Polica
lepiej na drugą stronę.Od lewej Zembalowa, Strzebel,fragment Lubonia.
Za plecami Groń i Stołowa Góra.
A na wprost od lewej Łysa Góra z prawej Przykiec.
Odsłoniło się ku Jałowcowi,Kiczorze, Magurce nad Suchą a przed nią Malikowski Groń.
Czasami pomiędzy deszczem a chmurami ostatnie widoki.Od lewej wieża widokowa na Hajdówce, Jordanów z kościołem i płaska góra Ludwiki na dalszym planie,po prawo Heczkowa Góra, Kiełek,Pasmo Policy.Pierwsza wycieczka w Nowym Roku zaliczona.Dziękuję za przeczytanie .
Z Osielca za zielonym szlakiem pójdę na Groń w masywie Stołowej Góry.Przekraczam Skawę i przed wejściem w las panorama.Od lewej Przykiec dalej w prawo Brodaniec,z którego świetne widoki na Tatry z tyłu podświetlona Heczkowa Góra nad wsią Bystra.Na wprost kamieniołom w Osielcu,za nim Gawron z którego biegnie grzbiet na Czupel.Po prawo Burdelowa Góra.
Na szlaku.
Mijam kapliczkę
a na rozwidleniu kierunek Jordanów.
Jest klimat.
Po kolejnym błotnisto leśnym i bez widokowym zejściu wychodzę na widokową polankę.Zamglona Polica
lepiej na drugą stronę.Od lewej Zembalowa, Strzebel,fragment Lubonia.
Za plecami Groń i Stołowa Góra.
A na wprost od lewej Łysa Góra z prawej Przykiec.
Odsłoniło się ku Jałowcowi,Kiczorze, Magurce nad Suchą a przed nią Malikowski Groń.
Czasami pomiędzy deszczem a chmurami ostatnie widoki.Od lewej wieża widokowa na Hajdówce, Jordanów z kościołem i płaska góra Ludwiki na dalszym planie,po prawo Heczkowa Góra, Kiełek,Pasmo Policy.Pierwsza wycieczka w Nowym Roku zaliczona.Dziękuję za przeczytanie .
Ostatnio zmieniony 2024-01-03, 18:45 przez marekw, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprocket73
- Kontakt:
Pogoda jak widać, ale jest to chyba pierwsza wycieczka forumowicza w tym roku Gratulacje!
SPROCKET