Mundial 2018 - komentarze :)
Trener trenerem, jakiś tam wpływ ma, ale wydaje mi się, że to bez jakiegoś większego znaczenia, kto nim będzie. Był świetny Leo i też z grupy nie wyszliśmy. Wystarczy popatrzeć na wyniki naszych drużyn w europejskich pucharach. To raczej tam leży problem. Walczymy jak równy z równym z drużynami z Kazachstanu, Gruzji czy Mołdawii. Często nawet odpadając z takimi.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
Jednak ma znaczenie. O powołaniach decyduje formalnie trener. O wpuszczeniu na boisku też. W przypadku Nawałki miało to kolosalne skutki, kiedy kretyńsko ustawiał drużynę i dokonywał kretyńskich zmian (zarówno w eliminacjach jak i w finałach). Powoływanie swoich ulubieńców, którzy w ligach prezentują mizerny poziom to też Nawałka. Sam zespół bez trenera nie gra.
Spodziewałem się takiego wyboru: niezły dawniej piłkarz, totalnie nijaki trener bez żadnych sukcesów. W sam raz do polskiego zlepku narcystycznych gwiazdek (bo już od dawna nie gwiazd). Boniek będzie miał trochę spokoju, a Brzęczka ustawi pod swoje kopytko.
Ludzie się podniecają, że za czasów Bońka to się tak dużo w PZPN-ie zmieniło na plus. Gówno prawda - zmienił się prezes na bardziej medialnego, który w przeciwieństwie do Laty potrafi sklecić normalne wyrazy. I więcej wyciągają z reklam i sponsorów. A bagienko jak było tak jest tylko przypudrowane rudym kolorem.
Spodziewałem się takiego wyboru: niezły dawniej piłkarz, totalnie nijaki trener bez żadnych sukcesów. W sam raz do polskiego zlepku narcystycznych gwiazdek (bo już od dawna nie gwiazd). Boniek będzie miał trochę spokoju, a Brzęczka ustawi pod swoje kopytko.
Ludzie się podniecają, że za czasów Bońka to się tak dużo w PZPN-ie zmieniło na plus. Gówno prawda - zmienił się prezes na bardziej medialnego, który w przeciwieństwie do Laty potrafi sklecić normalne wyrazy. I więcej wyciągają z reklam i sponsorów. A bagienko jak było tak jest tylko przypudrowane rudym kolorem.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!